• Κοινωνία

    ΣτηρίΖΩ: Ιδιωτική πρωτοβουλία για την υποστήριξη νοσηλευτών και γιατρών

    • NewsRoom


    Συλλογική ιδιωτική προσπάθεια με τίτλο ΣτηρίΖΩ έχει ξεκινήσει με τη συμμετοχή πλειάδας επιφανών προσώπων για την υποστήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών που δίνουν αγώνα εναντίον του κορονοϊού, σε συνεργασία με τον αστικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο Άρτεμις.

    Στην εκστρατεία αυτή συμμετέχουν διάφοροι ιδιώτες σε ένα συνθετικό βίντεο το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου καλούν τη συμμετοχή του κόσμου στην ενίσχυση ειδικού λογαριασμού για τα νοσοκομεία.

    Στα διάφορα βίντεο συμμετέχουν διακεκριμένοι επαγγελματίες και πρόσωπα της κοινωνίας όπως ο Γρηγόρης και η Μαριάννα Ψάλτη και η κόρη τους Αμαλία Ψάλτη, η Κλαίρη Τσαβλίρη, ο Μιχάλης Μπουτάρης, η Έρση Ξενάκη, η Ευγενία Μελά, ο Μάνος Ξενόπουλος, η Ελένη Αλεξίου, η Δήμητρα Κολοτούρα, η Ειρήνη Δανελιάν, ο Βαγγέλης Μπάρδης, η Ελένη Παναγιωταρέα μεταξύ πολλών άλλων.

    Τα λεφτά θα δοθούν στο Σωτηρία και άλλα νοσοκομεία. Εφόσον μαζευτεί μεγάλο ποσό θα αγοραστεί μεγάλος αναπνευστήρας που κοστίζει είκοσι χιλιάδες ευρώ, αν μαζευτούν επιπλέον λεφτά, θα ανακαινιστεί ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου. Με λιγότερα λεφτά θα αρκεστούν σε μάσκες και άλλα αναλώσιμα για τη χρήση του προσωπικού.

    Ο σύλλογος Άρτεμις έχει ως σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε πάσχοντες από Ιστιοκυττάρωση. Δημιουργήθηκε το 1994 αφού ο γιος του προέδρου Απόστολου Κοντογιάννη διεγνώσθη με τη σπάνια νόσο. Το όνομα αποτίνει φόρο τιμής στην Άρτεμις η οποία απεβίωσε σε ηλικία μόλις δεκαοχτώ μηνών προσβεβλημένη από Ιστιοκυττάρωση. Ο σύλλογος εξακολουθεί τη δράση του στην υποστήριξη των οικογενειών αλλά και στην αναζήτηση της παθογένειας και ει δυνατόν της θεραπείας για τη νόσο.

    Σύμφωνα με τον σύλλογο: «Τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ λόγω COVID – 19, είναι επιτακτική η ανάγκη να έχουμε δικαίωμα στην απαραίτητη νοσοκομειακή περίθαλψη. Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας πρέπει να ενισχυθεί. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με την κυρία Σεμίραμις Παληού λαμβάνουμε τώρα την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε τη δράση ΣτηρίΖΩ για τη συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων χρημάτων, προκειμένουν να αγοράσουμε νοσοκομειακό εξοπλισμό που θα δωρηθεί σε νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα. Με αυτόν τον τροπο στηρίζουμε τους γιατρόυς και τους νοσηλευτές μας σε αυτή την άνιση μάχη που δίνουν καθημερινά μαζί με τους ασθενείς. Βοηθάμε σήμερα στην ενίσχυση του νοσοκομειακού εξοπλισμού μας για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές».

    Το IBAN: GR520 110 702 000 007 027 440 2356

    Καλό Πάσχα!



    ΣΧΟΛΙΑ