• Κοινωνία

    Αίτημα Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη


    Τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού  Δικαστηρίου ζητούν ο  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούμενος για παρεμβάσεις σε εκκρεμείς εισαγγελικές έρευνες και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κατηγορούμενη για την καθυστερημένη αποστολή στη Βουλή δικογραφίας για 2 υπουργούς της τότε κυβέρνησης, υπέβαλαν αίτημα να  παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές κάμερες. Μέσω των δικηγόρων τους υποστήριξαν ότι η μετάδοαη της δίκης θα εξασφαλίσει τη διαφάνεια της.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος μίλησε ξανά στους δικαστές για να στηρίξει το αίτημα:

    «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, με έχουν πει! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός».

    Λίγο πριν ο πρώην υπουργός κέρδιζε το πρώτο αίτημα τους: Δεν επετράπη στην καταγγέλουσα του, συνταξιούχο εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, να παραταθεί στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας.

    Το δικαστήριο, όπως ζήτησε και ο κ.Παπαγγελόπουλος, απέρριψε το αίτημα της κα Τσατάνη κι έτσι η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς πολιτική αγωγή.

    Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, έχει παραγραφεί το δικαίωμα λόγω παρέλευσης της πενταετίας από τότε που ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της.

    Διαβάστε επίσης

    Δ. Παπαγγελόπουλος: Να μην επιτραπεί στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρασταθεί στο Ειδικό Δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ