• Κοινωνία

    Δ. Παπαγγελόπουλος: Να μην επιτραπεί στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρασταθεί στο Ειδικό Δικαστήριο


    Να μην επιτραπεί στην καταγγέλλουσα εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρασταθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και να υποστηρίξει τη σε βάρος του κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, αιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Μέσω των δικηγόρων υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι έχει παραγραφεί η σχετική  προθεσμία της και ότι άμεσα θιγόμενος από τις φερόμενες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού είναι ο εκλιπών επιχειρηματίας Ανδρέας Βγεννόπουλος και όχι η κα Τσατάνη.

     Συνεπώς με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβει στο έργο της όταν ερευνούσε τα δάνεια της τράπεζας Μαρφίν  του Ανδρέα Βγενόπουλου.

    Την ερχόμενη Δευτέρα που είναι η επόμενη συνεδρίαση, το Ειδικό Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα δεχθεί ή όχι την παράσταση της συνταξιούχου εισαγγελέως ενώ κάλεσε για τη συνεδρίαση της Πέμπτης   πρώτους πέντε μάρτυρες.

    Πρόκειται για τους πολιτικούς Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Ξανθό, Έφη Χριστοφιλοπουλου και τους πρώην επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

    Διαβάστε επίσης

    Στροφή 180 μοιρών της Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο – Δεν θα καταθέσει ένσταση κακής σύνθεσης

    Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Τι θα αναφέρουν στην ένστασή τους



    ΣΧΟΛΙΑ