• Κοινωνία

    Ειδικό Δικαστήριο: Όχι, κατά πλειοψηφία, στην τηλεοπτική κάλυψη λόγω έλλειψης «δημοσίου συμφέροντος»

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος-Ελένη Τουλουπάκη


    “Οχι” στην τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου είπαν οι 8 ανώτατοι δικαστές, πλειοψηφώντας των 5 συναδέλφων τους, οι οποίοι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες για τις τηλεοπτικές κάμερες.

    Έτσι, το αίτημα των κατηγορουμένων Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και  Ελένης Τουλουπάκη απορρίφθηκε, με ένα σύντομο σκεπτικό να ανακοινώνεται από έδρας:

    «Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση.»

     Ανάμεσα στους δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ήταν η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ενώ σύμφωνη με την παρουσία των καμερών εντός της αίθουσας ήταν η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή.

    Στην αγόρευση της είπε, μεταξύ άλλων:

    «Δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μην συναινέσω στο αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο, κρίνω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει, θα τα δούμε».

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης

    Αίτημα Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου



    ΣΧΟΛΙΑ