• Κοινωνία

    Η τέλεια ληστεία: Πώς άρπαξε τα πανάκριβα Rolex ο δράστης-Γιατί αγνόησε τις κάμερες

    • NewsRoom


    Θρασύτατη ληστεία, στο πλέον άριστα φρουρούμενο σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, μεταξύ Κολωνακίου και Συντάγματος, σημειώθηκε χθες το πρωί και μάλιστα από μόνο ένα ένοπλο άτομο, το οποίο άρπαξε ρολόγια αξίας άνω των 300.000 ευρώ από την αντιπροσωπεία της Rolex. O δράστης που διέπραξε την ληστεία στη Rolex έφυγε με ψύχραιμες κινήσεις από το κατάστημα και από τότε η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό του.

    Ο άγνωστος που ήταν καλοντυμένος, μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε να δει ακριβά ρολόγια. Μόλις υπάλληλοι του καταστήματος του παρουσίασαν τα ρολόγια που ζήτησε να δει, έβγαλε όπλο και, αφού τους ακινητοποίησε άρπαξε επιλεκτικά τα πιο ακριβά ρολόγια και έγινε «καπνός».

    Με το πιστόλι που έβγαλε από την τσέπη του μπουφάν του απείλησε τον υπάλληλο, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, αλλά και δυο πελάτες που εκείνη την ώρα κοιτούσαν τα πανάκριβα μοντέλα ρολογιών και τους ζήτησε σε καλά ελληνικά, να μην κάνουν καμιά κίνηση γιατί θα «γίνει μακελειό μέσα στο μαγαζί».

    Όταν πια ολοκλήρωσε το έργο του, βγήκε με ψύχραιμα βήματα από την αντιπροσωπεία της Rolex και διέφυγε από το σημείο μ’ ένα ταξί που σταμάτησε στην οδό Πανεπιστημίου. Η αστυνομία εκτιμά ότι σε κοντινό σημείο τον περίμενε συνεργός του.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, ίσως ο δράστης να φορούσε στο πρόσωπο του μάσκα σιλικόνης, καθώς δεν έδωσε καμιά σημασία στις κάμερες που τον κατέγραφαν, ενώ εκτιμάται πως πρόκειται για ομογενή από κάποια χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της ROLEX στη Βουκουρεστίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο ληστής των Rolex (φωτογραφία ντοκουμέντο)



    ΣΧΟΛΙΑ