• Κοινωνία

    Η Ρωσική Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

    • NewsRoom
    ρωσια-εκκλησια--οικουμενικο-πατριαρχειο


    Την απόφαση να διακόψει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου στο Μινσκ της Λευκορωσίας -για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός Ρωσικού εδάφους.

    Η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου διήρκησε περίπου 5 ώρες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες το Πατριαρχείο Μόσχας διέκοψε εντελώς την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Τα Μόνιμα Μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι: Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας Ιουβενάλιος, Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν Αλέξανδρος, Μητροπολίτης Τασκένδης Βικέντιος, Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, Μητροπολίτης Μινσκ Παύλος, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

    Επίσης συμμετείχαν: Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς, Μητροπολίτης Αλτάι Σέργιος, Επίσκοπος Νάρβα Λάζαρος, Επίσκοπος Ρούμπινσκ Βενιαμίν και ο Επίσκοπος Νακχόντκα Νικόλαος.

    Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση του Φαναρίου για παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία, οδηγώντας σε «ιερό πόλεμο» τις σχέσεις με την Μόσχα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φωτιά στο κτίριο του Ολυμπιακό Μουσείου Θεσσαλονίκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Σαουδική Αραβία απειλεί με πετρελαϊκή κρίση την παγκόσμια οικονομία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα Διεθνής Έρευνα: Οι πολίτες ζητούν από τις κυβερνήσεις καλύτερες επιλογές για τους καπνιστές



    ΣΧΟΛΙΑ