• Κοινωνία

    Mε χιλιάδες βεγγαλικά υποδέχθηκαν οι πρώτες χώρες το 2019 (φωτό-βίντεο)

    • NewsRoom


    Happy New Year! Με χιλιάδες πυροτεχνήματα υποδέχθηκαν το 2019 οι πρώτες χώρες. 

    Στα Κιριμπάτι, την Τόνγκα και τα νησιά Σαμόα έκανε «ποδαρικό» το 2019 καθώς είναι οι χώρες που παραδοσιακά υποδέχονται πρώτες το νέο έτος.

    Στη Σαμόα, το νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού γιόρτασε με παραδοσιακούς χορούς, πυροτεχνήματα ζογκλέρ και μουσική  την έλευση του νέου έτους. Όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Σαμόα ανέβασε στο Facebook το βίντεο με τους εορτασμούς και με το μήνυμα για τους πολίτες του νησιού, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

    Στη συνέχεια σειρά πήραν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα να κάνουν την νύχτα μέρα, χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

     

     

    Πρωτοχρονιά υπό δρακόντεια μέτρα

    Οι εορτασμοί θα επεκταθούν στη συνέχεια σε όλο τον πλανήτη και σε ορισμένες χώρες υπό την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας καθώς υπάρχει ο κίνδυνος επιθέσεων.

    Στο Χονγκ Κονγκ, 300.000 άνθρωποι αναμένονται στις όχθες του λιμανιού της Βικτώριας για να παρακολουθήσουν τη 10λεπτη επίδειξη πυροτεχνημάτων.

    Στη Τζακάρτα, εκατοντάδες ζευγάρια θα πουν το ‘ναι’ σε μια μαζική γαμήλια τελετή, ενώ οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους στην επαρχία Μπάντεν, που πρόσφατα επλήγη από το φονικό τσουνάμι, να ακυρώσουν όλες τις εκδηλώσεις για την νέα χρονιά ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

    Στο Παρίσι, οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν τουρίστες, απλοί περαστικοί αλλά και τα ‘κίτρινα γιλέκα’ που υποσχέθηκαν «μια εορταστική εκδήλωση χωρίς βίαια γεγονότα». Το Λονδίνο θα μπει στη νέα χρονιά γιορτάζοντας τη σχέση του με την Ευρώπη, τη στιγμή που οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα διχασμένοι για το Brexit. Το σόου με τα πυροτεχνήματα θα συνοδευθεί από τη μουσική καλλιτεχνών από την ηπειρωτική Ευρώπη.

    Δείτε φωτογραφίες: 

    Νέα Ζηλανδία
    Η Νότια Κορέα περιμένει το 2019
    Ουγγαρία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιες δημοφιλείς εφαρμογές μοιράζονται δεδομένα των χρηστών με το Facebook

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί ήταν οι πιο πολυσυζητημένοι γάμοι του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ