Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Την πιο χαρούμενη εβραϊκή γιορτή, το Σουκότ, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε στην φιλόξενη κατοικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα Πνινάτ Γιανάϊ.

Η γιορτή του Σουκότ, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και διαρκεί επτά ημέρες, είναι μια από τις τρείς μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές του Ιουδαϊσμου, η γιορτή της συγκομιδής και της Σκηνοπηγίας και οι πιστοί χτίζουν προσωρινές υπαίθριες καλύβες με σκεπή από κλαδιά, σέ ανάμνηση των σκηνών που έμεναν οι Ισραηλίτες στην έρημο κατά την έξοδο από την Αίγυπτο.

1

Η πρέσβυς με την Ιωάννα Μαλέσκου, την Ελένη Τσολάκη και την Τίνα Αλαμάνου εκπρόσωπο της Disney

Γιορτάζεται με ευγνωμοσύνη στους καρπούς της γης και την συγκομιδή χρησιμοποιώντας τα τέσσερα είδη φυτών (κίτρο, μυρτίνη, ιτιά και φοίνικα).

Έτσι λοιπόν και το απόγευμα της Δευτέρας, στην διπλωματική κατοικία η νέα πρέσβης φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες και παιδιά από άπορες οικογένειες.

1. Η πρέσβυς του Ισραήλ Πνινατ Γιανάϊ με τον Σάμυ Φάϊς, χορηγό της εκδήλωσης

Η σκηνή που είχε στηθεί στην ταράτσα της διπλωματικής κατοικίας, η Σκηνή Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας, έδινε τον χαρούμενο τόνο της γιορτής ενώ τα καλεσμένα παιδιά, ζωγράφιζαν, έπαιζαν και διασκέδασαν με τα μαγικά τρικ του μάγου και απήλαυσαν με μεγάλη όρεξη τις νοστιμιές του μπουφέ και τα burger ενώ η οικοδέσποινα, αεικίνητη, φρόντιζε να μιλάει με τα παιδιά που ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα και με τους καλεσμένους της.

Τα παιδιά με τους συνοδούς τους ήταν από τα δύο σωματεία ΔΙΑΜΕΑ και ‘Όλοι Εμείς Μαζί’ και διασκέδασαν με τη μουσική που ξεκίνησε με τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού δίνοντας τον τόνο της εκδήλωσης.

Εντυπωσιακή και η μοτοσυκλέτα Harley Davidson, η πιο περιζήτητη μοτοσυκλέτα στον κόσμο, στο γκαράζ της διπλωματικής κατοικίας αφού ήταν χορηγός της εκδήλωσης με τα φλάς να πέφτουν επάνω της, ενώ τα παιδιά έφυγαν καταχαρούμενα με τα δώρα πού πήραν από την Disney.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν

Οι γιορτές για το Sukkot θα συνεχισθούν στην διπλωματική κατοικία, με τιμώμενα πρόσωπα το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα και την Ελληνική Αστυνομία την Πέμπτη.

Μεταξύ των καλεσμένων οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων κυρία Χρυσούλα Αντώναρου του ΔΙΑΜΕΑ, Αφροδίτη Φαρμάκη του ‘Όλοι Εμείς Μαζί’, ο χορηγός της εκδήλωσης Σάμυ Φάϊς, η κυρία Τίνα Αλαμάνου που προσέφερε τα δώρα της Disney, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κολοκασίδης, η Ιωάννα Μαλέσκου, η Ελένη Τσολάκη κ.α.

Η πρέσβυς θαυμάζει τις ζωγραφιές
Η Sukkah είναι ετοιμη να φιλοξενήσει τους καλεσμένους
Η Sukkah είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους καλεσμένους
H πρέσβης με τα παιδιά
Οι ζωγραφιές των παιδιών

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Μαζωνάκη: «Ανοίγουν» τα κινητά τηλέφωνα των 2 προφυλακισμένων γιατρών

Το ιστορικό κτίριο Γκίνη επιστρέφει στην ακαδημαϊκή ζωή – Δωρεά 25 εκατ. ευρώ από Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς

Σλοβακία: Μια γυναίκα νεκρή και δύο τραυματίες σε επίθεση σε σχολείο