• Κοινωνία

    Οι Νορβηγοί φέτος «ψηφίζουν» Ελλάδα για διακοπές- Top προορισμοί Κρήτη, Ρόδος και Πάργα

    • NewsRoom
    νησιά


    Φέτος οι Νορβηγοί δείχνουν την προτίμηση τους στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο Apollo.

    Το 54% των ατόμων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τις φετινές διακοπές. Δεύτερη στις προτιμήσεις τους έρχεται η Κροατία, σύμφωνα με την έρευνα. Σχεδόν το 85% των 1.500 Νορβηγών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και να κολυμπήσουν στη θάλασσα, ως κύρια κίνητρα για διακοπές.

    Στο μεταξύ εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Νορβηγούς είναι και η Πάργα για το 2021, σύμφωνα πάντα με το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο Apollo, καθώς κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα.

    Τα αποτελέσματα από την έρευνα είναι τα εξής:

    1)Κρήτη

    2)Ρόδος

    3)Πάργα

    4) Κροατία

    5) Zάκυνθος

    Στην έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλουν να κάνουν διακοπές σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μικρό, οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο και όχι σε μια διεθνή μεγάλη αλυσίδα, επειδή θέλουν να συνεισφέρουν άμεσα στους ντόπιους. Αν και σχεδόν το 80% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει κράτηση για τις διακοπές τους, το 70% είναι ήδη σε διαδικασία κράτησης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τουρισμός: Άνοιξε μόνο το 10% των ξενοδοχείων-Στάση αναμονής από ξενοδόχους και φορείς

    Πώς θα επιδοτείται ο κοινωνικός τουρισμός

    Στο «σφυρί» τέσσερα ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ρόδο, Μύκονο και Ναύπλιο για 30 εκατ. ευρώ

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ