• Κοινωνία

    Η Ματίνα Παγώνη προβλέπει μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες

    • NewsRoom
    Ποια είναι τα επτά συμπτώματα που δείχνουν μόλυνση από κορονοϊό


    Τους φόβους της για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ επεσήμανε πως τα αποτελέσματα του ανοίγματος θα τα δούμε σε 20 περίπου ημέρες. «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε.

    Παράλληλα, η κ. Παγώνη προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

    Μάσκες μέχρι και την άνοιξη του 2022

    Ακόμη, τη δική της πρόβλεψη αναφορικά με το πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες, έκανε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, αποκαλύπτοντας ότι θα συνεχίσουμε να τις φοράμε και την άνοιξη του 2022.

    Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα και σε συνδυασμό με τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και την απόσταση που υπάρχει από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας, δεν θα μας επιτραπεί να χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μάς νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα», τόνισε.

    Τρίτη δόση εμβολίου

    Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανοσοκατασταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί, όπως και οι άνω των 60.

    Αναφερόμενη στο ζήτημα των ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού από υγειονομικούς, η κ. Παγώνη τόνισε πως αποτελεί απάτη και θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις για να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα σχολεία και η τρίτη δόση του εμβολίου το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

    Αυτά είναι τα νέα μέτρα – Όλα όσα αλλάζουν από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους (Όλο το ΦΕΚ)

    Τζανάκης: Τον επόμενο μήνα θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους – Ανεμβολίαστο το 95%



    ΣΧΟΛΙΑ