• Κοινωνία

    Η Ελληνίδα, μητέρα τριών παιδιών, που θέλει να κάνει ευθανασία (video)

    • NewsRoom


    Η νόσος του κινητικού νευρώνα ή αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) είναι μια σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο.

    Η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή και ως νόσος του Χώκινγκ καθώς ο Βρετανός αστροφυσικός διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια σε ηλικία μόνο 21 ετών και απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών τον περασμένο Μάρτιο.

    Η Κική είναι μητέρα τριών παιδιών, της 11χρονης Αναστασίας, της 14χρονης Σεβαστιανής και του 17χρόνου Σταύρου και ζει στην Αρχίπολη της Ρόδου. Είναι οικονομολόγος, με σπουδές στην Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Είναι η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τι είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ.

    Η εκπομπή «Top Story» του Open βρέθηκε στο σπίτι της Κικής Τσακίρη, η οποία περιέγραψε ποια είναι η στήριξη του κράτους σε έναν ασθενή με τη νόσο ALS.

    Από το 2007 έχει σταματήσει να εργάζεται εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της, όπου εκεί διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της μέσα από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέπη Τσεσμελή: «Έφαγα ένα μεγάλο χαστούκι και είδα τον ρατσισμό που υπάρχει» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ: Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό Σταυρό»



    ΣΧΟΛΙΑ