• Κοινωνία

  Η Αστυπάλαια στην κορυφή των εναλλακτικών προορισμών

  Αστυπάλαια

  Αστυπάλαια


  Κάλεσμα στους Βρετανούς ταξιδιώτες απευθύνει η εφημερίδα Observer ώστε να προτιμήσουν για φέτος Ελληνικούς προορισμούς πέρα από τα τετριμμένα.

  Το αφιέρωμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «για πολλούς όταν σκέφτονται διακοπές, η Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος ξετυλίγεται πρώτη μπροστά στα μάτια του νου τους.

  Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να αναπολήσουμε ακόμη μια φορά τα σοκάκια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Είναι καιρός πλέον να παραμερίσουμε τα συνήθη τουριστικά μονοπάτια και να αποκαλύψουμε τη ντροπαλή γοητεία των αφανών Ελληνικών κρησφύγετων».

  Ανάμεσα στα 13 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, η Αστυπάλαια καταλαμβάνει την κορυφή στον κατάλογο του Observer.

  Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Αστυπάλαια είναι ένα κόσμημα του Αιγαίου σε σχήμα πεταλούδας. Κάποτε ήταν μια ινκόγκνιτο τοποθεσία της νησιωτικής Ελλάδας.

  Σήμερα, ακόμη «φτερουγίζει» ανέγγιχτη από τα «ραντάρ» των μαζικών τουριστών, αν και είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω καθημερινών πτήσεων από την Αθήνα. Αυτό το μαγευτικό καταφύγιο των Δωδεκανήσων «παντρεύει» την κομψότητα με μια δελεαστική «γεύση» του αχαρτογράφητου.

  Αναφορικά με τη νέα διάκριση, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας δήλωσε πως «η Αστυπάλαια με έναν τρόπο μοναδικό, εξελίσσεται και παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα της.

  Μέσα από συντονισμένες δράσεις, προχωράμε δυναμικά στον δρόμο της αειφορίας δείχνοντας σε διεθνές επίπεδο πώς θα διαφυλάξεις την κληρονομιά σου και το φυσικό περιβάλλον με τακτικές του μέλλοντος. Μέσα από το πρόγραμμα ”Αστυπάλαια: Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί” το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον όμιλο WV η ηλεκτροκίνηση, τα ψηφιακά συστήματα, η πράσινη ενέργεια και έργα υποδομών αποκτούν βάση και γίνονται τα συστατικά που κάνουν το νέο όραμα της Αστυπάλαιας, πράξη».

  Ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας
  Ο δήμαρχος της Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας

  «Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται σε συνεχή βάση τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες Astybus και Astygo οι οποίες λειτουργούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Astymove δημιουργούν μια νέα δυναμική στις μετακινήσεις των τουριστών και των κατοίκων καλύπτοντας με βιώσιμο τρόπο τις ανάγκες μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας.

  Παράλληλα αναμένεται η δημιουργία υβριδικού σταθμού ανανεώσιμων πηγών στην Αστυπάλαια με στόχο την κάλυψη του 80% των ενεργειακών αναγκών του νησιού από καθαρές πηγές ενέργειας. Για το φετινό καλοκαίρι, η πεταλούδα του Αιγαίου κινείται σε υψηλούς ρυθμούς, προσελκύοντας ενισχυμένες ταξιδιωτικές ροές από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

  Διαβάστε επίσης:

  Αλλάζει η Αστυπάλαια;

  Julia Werra-Θανάσης Κονιστής: Πώς αλλάζει την αυτοκινητοβιομηχανία η μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές

  Σίφνος και Νάξος κορυφαίοι προορισμοί το 2023 σε αφιέρωμα της New York Post

  ──────────────────

  Εκλογές 2023  ΣΧΟΛΙΑ