• Κοινωνία

    Google: Ξεκινά τη διαγραφή παλιών λογαριασμών Gmail – Πώς θα σώσετε το αρχείο σας

    • NewsRoom
    Sundar Pichai, CEO Google

    Sundar Pichai, CEO Google


    Εάν έχετε έναν παλιό, ανενεργό λογαριασμό Gmail, έχετε μόνο ελάχιστες ημέρες για να τον επαναχρησιμοποιήσετε ή θα τον χάσετε οριστικά!

    Σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική της Google, aπό την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, θα διαγράφονται οι ανενεργοί λογαριασμοί και όλο το περιεχόμενό τους, όπως φωτογραφίες, καταχωρίσεις ημερολογίου, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και έγγραφα Drive.

    Γιατί η Google διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς;

    Η εταιρεία υποστηρίζει ότι καθαρίζει τους ανενεργούς λογαριασμούς από το σύστημά της, επειδή είναι «πιο πιθανό να παραβιαστούν».

    Οι λογαριασμοί χωρίς επίβλεψη βασίζονται συχνά σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης, λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τους χρήστες και είναι 10 φορές πιο πιθανό να μην έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα της Google.

    Όταν ένας λογαριασμός παραβιάζεται, «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως… τη διάδοση ανεπιθύμητου ή ακόμη και κακόβουλου περιεχομένου», ανέφερε η εταιρεία τον περασμένο Μάρτιο σχετικά με την αλλαγή πολιτικής.

    Η «εκκαθάριση» όλου του συστήματος έχει σκοπό να προστατεύσει τους χρήστες από κυβερνοεπιθέσεις, σπαμ, ανεπιθύμητα μηνύματα, ηλεκτρονικό phishing ή πειρατεία λογισμικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google.

    Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας προτού ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκινήσει να διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς.

    Πότε και ποιοι λογαριασμοί διαγράφονται;

    Η Google όπως προαναφέραμε θα ξεκινήσει να «αφανίζει» τους ανενεργούς λογαριασμούς την 1η Δεκεμβρίου 2023.

    Οι πρώτοι υποψήφιοι λογαριασμοί, θα είναι εκείνοι που δημιούργησαν κάποιοι χρήστες και στη συνέχεια δεν τους επισκέφτηκαν ποτέ ξανά.

    Σύμφωνα με τη νέα πολιτική της Google, «εάν ένας Λογαριασμός Google δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια, θα διαγραφεί».

    Αυτό ισχύει για τον λογαριασμό και το περιεχόμενό του (Gmail, Έγγραφα, Drive, Meet, Ημερολόγιο και Φωτογραφίες Google).

    Ωστόσο, η νέα πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεάζει τους λογαριασμούς που διαχειρίζονται σχολεία ή επιχειρήσεις.

    Επιπλέον, η Google δεν θα καταργήσει λογαριασμούς που έχουν ανεβάσει βίντεο στο Youtube ή έχουν ενεργές συνδρομές σε εφαρμογές ή υπηρεσίες ειδήσεων.

    Επιπλέον, οι επηρεαζόμενοι χρήστες θα λάβουν «πολλαπλές ειδοποιήσεις» ότι οι λογαριασμοί τους θα τερματιστούν προτού συμβεί πραγματικά, επισημαίνει η Google.

    Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο λογαριασμός μου δεν έχει διαγραφεί;

    Για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας παραμένει ενεργός, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και χρησιμοποιήστε ένα από τα εργαλεία της εταιρείας όπως το Gmail, το Google Drive, το Google Photos και το Google Play.

    Ακολουθεί μια λίστα ενεργειών που θα σηματοδοτήσουν στην Google ότι ο λογαριασμός σας είναι ενεργός, σύμφωνα με την πολιτική λογαριασμού της εταιρείας:

    • Ανάγνωση ή αποστολή email

    • Χρήση του Google Drive

    • Παρακολούθηση βίντεο στο YouTube

    • Λήψη εφαρμογής στο Google Play store

    • Χρήση της Αναζήτησης Google

    • Χρήση Google για πρόσβαση σε εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου

    Πώς μπορώ να αποθηκεύσω τα δεδομένα μου;

    Ορισμένοι χρήστες Google μπορεί να θέλουν να κάνουν λήψη των δεδομένων τους ή απλώς να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας αφήνοντας τους παλιούς λογαριασμούς τους να λήξουν.

    Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να μεταβείτε εδώ, όπου θα βρείτε οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Takeout, προκειμένου να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας.

    Το Google Takeout θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε εάν θα κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας ή εάν θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα από συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως email ή φωτογραφίες.

    Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των δεδομένων σε διαφορετικές υπηρεσίες, όπως το Dropbox ή το Microsoft OneDrive.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η LAMDA Flisvos Marina καινοτομεί διοργανώνοντας την 1η Ημερίδα Εκπαίδευσης και Καριέρας στη Διαχείριση Μαρινών

    Τις καινοτόμες υπηρεσίες στη ναυτιλία της παρουσίασε η SQLearn

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Δάνειο 24 εκατ. δολαρίων από την HCB για τρία πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ