• Κοινωνία

    Γονείς προς Κολλέγιο Αθηνών: «Κλείστε το σχολείο για 2 εβδομάδες»

    • NewsRoom


    Να παραμείνει κλειστό το σχολείο για 2 εβδομάδες ζητούν από τη διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών οι γονείς των μαθητών, λόγω της ανησυχίας που υπάρχει για το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού και σε άλλους μαθητές, πέραν της κόρης της 40χρονης που διαγνώστηκε με τον ιό.

    Όπως ενημερώθηκαν οι γονείς από το σχολείο, τα παιδιά που ήταν στην εκδρομή στο Λονδίνο, μαζί με την κόρη της 40χρονης υπαλλήλου της Τράπεζας Πειραιώς και τον συμμαθητή της που έχει πυρετό και έχουν μείνει στη βρετανική πρωτεύουσα, επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα και θα μείνουν δύο εβδομάδες στο σπίτι. Ωστόσο, η ανησυχία είναι διάχυτη ανάμεσα στους γονείς που φοβούνται μήπως έχουν ήδη κολλήσει τον ιό και άλλοι γονείς ή μήπως τα παιδιά που ήρθαν από το Λονδίνο μεταδώσουν τον ιό στα αδέλφια και στην ευρύτερη οικογένειά τους. Με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να «επιστρέψει» από άλλη «οδό» στη σχολική κοινότητα.

    Στις εγκαταστάσεις του σχολείου πάντως, στην Κάντζα και στο Ψυχικό, έχει ξεκινήσει ήδη η απολύμανση των χώρων, όπως και στα σχολικά, με ιδιαίτερη έμφαση σε χερούλια, κεφαλάρια και, γενικότερα, στα σημεία με τα οποία έρχονται περισσότερο σε επαφή οι μαθητές και το προσωπικό. Επίσης, έγινε εκπαίδευση από γιατρό σε οδηγούς και συνοδούς για τα μέτρα υγιεινής και τα σχολικά εφοδιάστηκαν με ειδικά τζελ για απολύμανση.

    Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε σε γονείς και συναδέλφους, οι μαθητές και οι γονείς που επέστρεψαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς-συνοδούς του Σχολείου μας, πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους, υποβλήθηκαν στον προβλεπόμενο έλεγχο από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι. Παρ’όλα αυτά έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτοπεριορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

    Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

    Το σχολείο βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ.) για έγκυρη εναιημέρωσή του. Οι οδηγίες αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς που αφορά το σχολείο, οι γονείς θα ενημερωθούν άμεσα.

    Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα και όλες οι δραστηριότητες στα δύο campuses θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

    Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι όποιες οδηγίες για αυτοπεριορισμό αφορούν αποκλειστικά αυτούς που έχουν ταξιδέψει στις αναφερθείσες περιοχές και όχι στο περιβάλλον τους.



    ΣΧΟΛΙΑ