• Κοινωνία

    Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Ψυχικού για τους 5 μαθητές με συμπτώματα κορονοϊού

    • NewsRoom


    Ανακοίνωση με την οποία παρέχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των 5 μαθητών του εξέδωσε το Κολλέγιο Αθηνών. Οι μαθητές επιστρέφοντας από εκδρομή στην Αγγλία είχαν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.

    Σύμφωνα με το Κολλέγιο, οι μαθητές είναι απύρετοι ενώ «έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο».

    Η ανακοίνωση του Κολλεγίου έχει ως εξής:

    Αγαπητοί γονείς / Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υποδεχθήκαμε μαζί με τους γονείς τους μαθητές, που επέστρεψαν από την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία και συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς-συνοδούς του Σχολείου μας.

    Μαθητές και εκπαιδευτικοί, πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους, υποβλήθηκαν στον προβλεπόμενο έλεγχο από συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Δ.Υ., όλοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) βρέθηκαν απύρετοι. Παρ’όλα αυτά έλαβαν οδηγίες και συστάσεις για αυτο-περιορισμό τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου των μαθητών που παρέμειναν στο Λονδίνο.

    Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα δύο campuses (Ψυχικού και Κάντζας) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

    Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας, Ε.Ο.Δ.Υ.) για έγκυρη ενημέρωσή μας, την οποία σας κοινοποιούμε με τα emails και sms που σας αποστέλλουμε και με τα επίσημα μέσα επικοινωνίας του Σχολείου μας (Website, Facebook page).

    Οι οδηγίες αναπροσαρμόζονται καθημερινά από τον Ε.Ο.Δ.Υ. βάσει επιδημιολογικών δεδομένων. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς που αφορά το Σχολείο μας, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

    Εφόσον, λοιπόν, δεν υπάρξει άλλη ανακοίνωση, την Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020 τα μαθήματα και όλες οι δραστηριότητες στα δύο campuses θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

    Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι συστάσεις που λάβατε από τον Ιατρό του Ε.Ε.Ι., κ. Αντώνη Μακρή, την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020. Διευκρινίζουμε ότι οι όποιες οδηγίες για αυτό-περιορισμό αφορούν αποκλειστικά αυτούς που έχουν ταξιδέψει στις αναφερθείσες περιοχές και όχι στο περιβάλλον τους.

    Με εκτίμηση,
    Απόστολος Αθανασόπουλος
    Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών
    Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.

    Τι προηγήθηκε

    Με αγωνία αναμένονταν οι εργαστηριακές εξετάσεις για τους 5 μαθητές που επέστρεψαν από εκδρομή στο Λονδίνο με συμπτώματα κορονοϊού (πυρετό και βήχα).

    Στο Κολλέγιο φοιτά και η κόρη της 40χρονης της τραπεζικής υπαλλήλου που βρέθηκε θετική.

    Oι μαθητές βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, όταν η μητέρα της μαθήτριας, που νοσηλεύεται στο Αττικόν, εντοπίστηκε με τον COVID-19.

    Και οι πέντε μαθητές αποφασίστηκε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα σήμερα το πρωί επρόκειτο να μεταβούν συνοδεία των γονιών τους σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς (Αττικόν ή Σωτηρία), προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

    Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, τα ασθενοφόρα δεν χρειάστηκαν, αφού αποφασίστηκε τα παιδιά να μεταβούν στις οικείες τους.

    Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.



    ΣΧΟΛΙΑ