• Κοινωνία

    Γλυκά Νερά: «Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» – Η ομολογία και τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον γυναικοκτόνο

    • NewsRoom
    Καρολάιν Κράουτς και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

    Καρολάιν Κράουτς και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος


    Με κομμένη την ανάσα και αποτροπιασμό παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αυτός που την σκότωσε, έπνιξε τον σκύλο τους και στη συνέχεια σκηνοθέτησε την κινηματογραφική ληστεία στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

    Από το πρωί της Πέμπτης όταν και οι Αρχές οδήγησαν τον 33χρονο πιλότο από το μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο με πλωτό στη Σκιάθο και από εκεί με ελικόπτερο πίσω στην Αθήνα στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για να καταθέσει ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ο χρόνος για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος μετρούσε ήδη αντίστροφα, ενώ μέχρι το βράδυ και έπειτα από ανάκριση οκτώ και πλέον ωρών, η αστυνομία κατάφερε να «λυγίσει» τον σύζυγο της Καρολάιν, ο οποίος και ομολόγησε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία γνώριζε εξαρχής ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν εκείνος που σκότωσε την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, ωστόσο, χρειαζόταν χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία ο γυναικοκτόνος δε θα μπορούσε να αντικρούσει, όπως και έγινε.

    Κατά την ομολογία του, ο 33χρονος πιλότος ισχυρίστηκε ότι η νεαρή γυναίκα του θα τον εγκατέλειπε, καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν προστριβές.

    «Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε σήκω και φύγε από το σπίτι. Με έσπρωξε και μου έριξε και μπουνιές. Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία», φέρεται να δήλωσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

    Τα αδιάσειστα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον γυναικοκτόνο

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ενοχή του 33χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

    Βασικό στοιχείο ήταν το «έξυπνο» ρολόι της νεαρής μητέρας, το οποίο κατέδειξε την ακριβή ώρα θανάτου της, όταν και σταμάτησαν οι καρδιακοί της παλμοί στις 4.11 τα ξημερώματα. Με βάση αυτή την ώρα ο σύζυγός της σκηνοθέτησε όλο το σενάριο περί εισβολής ληστών.

    Η αστυνομία διέθετε όλα τα αδιάσειστα στοιχεία από την Τετάρτη 16 Ιουνίου, ωστόσο, για να μη δείξουν ότι είναι σοβαρά και «τρομάξουν» τον 33χρονο άνδρα, έκαναν δεκτό το αίτημά του να παρευρεθεί στο μνημόσυνο της Καρολάιν, ενώ αφού ολοκληρώθηκε τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν με πλωτό σκάφος στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

    Από εκείνη την ώρα κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν ήταν πειστικές σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

    Ειδικότερα:

    – Τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έδειξαν ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια: Εφαρμογή στο κινητό του που καταγράφει τα βήματα, έδειξε ότι την ώρα που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος, εκείνος περπατούσε.

    – Η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας είχε αφαιρεθεί στη 1.20 τη νύχτα, ενώ οι «ληστές» υποτίθεται ότι μπήκαν στο σπίτι τρεις ώρες αργότερα. Η τελευταία καταγραφή στην κάμερα ήταν περίπου στις 12.30 της μοιραίας νύχτας και δείχνει τον πιλότο να κάθεται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού.

    – Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέγραψε αυξημένους παλμούς και στη συνέχεια καμία ζωτική ένδειξη πολύ νωρίτερα από το χρόνο που ο πιλότος είχε τοποθετήσει τη δολοφονία της.

    Φρικιαστικές λεπτομέρειες του αποτρόπαιου εγκλήματος

    Έπειτα από πιέσεις, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς το αποτρόπαιο έγκλημα. Δήλωσε ότι τη σκότωσε εν βρασμώ ψυχής μετά από καυγά που είχε με την Καρολάιν Κράουτς. Όπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ τον έδιωξε από το κρεβάτι για ακόμα μια φορά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Καρολάιν άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε – το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

    Συνεχίζοντας την φρικιαστική περιγραφή του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

    Στη συνέχεια πήγε στον κήπο και έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί, που ήταν της Καρολάιν -ενδεχομένως για να «δέσει» την εκδοχή της εισβολής ληστών στο σπίτι- και το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν γραπτά μηνύματα SMS που αντάλλαξε το ζευγάρι, που υπέδειξαν προστριβές μεταξύ τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε την τελευταία βραδιά πριν το στυγερό έγκλημα, η Καρολάιν έψαχνε κατάλυμα στην πλατφόρμα της Booking προκειμένου να φύγει από το σπίτι.

    Τα μηνύματα φέρεται να τα αντάλλασσαν τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο του σπιτιού τους, με το μωρό αγκαλιά.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ανάμεσα στα ανακτηθέντα γραπτά μηνύματα να υπάρχει και απειλητικό SMS από την 20χρονη προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ότι θα τον χωρίσει και θα φύγει μαζί με το παιδί τους από το σπίτι, το ίδιο βράδυ του φόνου. Στοιχείο που -αν και εφόσον επιβεβαιωθεί- θα μπορούσε να συνιστά κίνητρο δολοφονίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

    Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολος Σκρέκας και Άννα Ευθυμίου ανακοίνωσαν τους λόγους που ώθησαν την Αστυνομία να φέρει άρον-άρον από την Αλόννησο τον 33χρονο πιλότο.

    «Εχουν προκύψει νεότερα στοιχεία, για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στην Αλόννησο. Τα στοιχεία ωστόσο δεν μπορούν να περιμένουν. Περιμέναμε να τελεστεί το μνημόσυνο. Θα μπορούσε να έχει γίνει και χθες, σεβαστήκαμε ωστόσο την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολος Σκρέκας.

    Όπως συμπλήρωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Άννα Ευθυμίου, «σήμερα πρωινές ώρες ο 33χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας».

    Το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την ομολογία του δράστη και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    «Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του».

    Εντός της ημέρας ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

    Η αγκαλιά στη μητέρα της Καρολάιν

    Λίγο μετά το μνημόσυνο στην Αλόννησο, ο 33χρονος αγκάλιασε τη μητέρα της Καρολάιν και της είπε: «Πάω να αναγνωρίσω έναν ύποπτο».

    Την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδινε συμπληρωματική κατάθεση στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, η μητέρα της άτυχης κοπέλας με όσα κατάφερε πάνω στη στενοχώρια της να μοιραστεί με τους οικείους της, ανέφερε οτι ο 33χρονος την ενημέρωνε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα την αποχαιρετούσε καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στο νησί.

    Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπρεπε άμεσα να αποχωρήσει από την Αλόννησο, προκειμένου να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να αναγνωρίσει κάποιον ύποπτο, που είχε συλληφθεί για την δολοφονία της γυναίκας του, φέρεται να είπε η μητέρα της 20χρονης. Κατά τον αποχωρισμό τους ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την πήρε στην αγκαλιά του συγκινημένος.

    Από πού εμπνεύστηκε το (σχεδόν) τέλειο έγκλημα

    Η υπόθεση του φίλου και εκπαιδευτή του στα Μέγαρα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του πριν από τρία χρόνια είχαν πέσει θύματα ληστείας, φαίνεται πως είναι η πηγή έμπνευσης της ιστορίας που έδωσε ο 33χρονος πιλότος στους αστυνομικούς.

    Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τα πάντα, όλα τα στοιχεία της δήθεν ληστείας, ενώ δέθηκε μόνος του για να αποσείσει τις υποψίες από πάνω του.

    Με αυτόν τον τρόπο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κινούνταν τις τελευταίες 37 ημέρες επιμένοντας στο σενάριο ότι τρεις ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του, απέσπασαν 10.000 ευρώ, σκότωσαν τη σύζυγό του και τον σκύλο του και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Όλο αυτό το διάστημα, εμφανιζόταν ως ο τεθλιμμένος σύζυγος-χήρος και ευχόταν να μην ζήσει κανείς κάτι αντίστοιχο. Στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ, έλεγε ότι «τα παιδιά (σ.σ. οι αστυνομικοί) ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν».

    Πρωτοσέλιδο σε βρετανικά ΜΜΕ η ομολογία του 33χρονου

    Η εξιχνίαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας της Καρολάιν από τον 33χρονο σύζυγό της έγινε πρωτοσέλιδο και στο εξωτερικό, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου. Ειδικότερα, η βρετανική Sun, πριν από λίγο διάστημα είχε αναφέρει ότι οι ελπίδες να βρεθούν οι δράστες του εγκλήματος «ξεθωριάζουν».

    Μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, η Sun γράφει «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Βρετανίδα γυναίκα του αφότου εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί τους».

    «Ο Μπάμπης ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του ύστερα από πάνω από οκτώ ώρες ανάκρισης. Τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον σύζυγο και που είχε η αστυνομία στη διάθεση της ήταν τέτοια που ο πιλότος δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι διέπραξε το έγκλημα».

    «Σύζυγος ομολόγησε ότι σκότωσε τη Βρετανίδα γυναίκα του. Ο πιλότος τη σκότωσε όταν εκείνη τον απείλησε πως θα έφευγε με το παιδί της, είπε στην αστυνομία ύστερα από πολύωρη ανάκριση και αφότου το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν κατέστρεψε την ιστορία που είχε σκηνοθετήσει ο Μπάμπης», γράφει στον τίτλο της η Daily Mail.

    DailyMail

    Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο χρονικό της υπόθεσης ενώ τονίζει ότι το έγκλημα εξιχνιάστηκε πέντε εβδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο που επήλθε από ασφυξία.

    Στη συγκλονιστική υπόθεση αναφέρεται και η Mirror η οποία, νωρίτερα το απόγευμα, προτού ομολογήσει ο δράστης, έγραψε πως η αστυνομία έφτασε με ελικόπτερο στο νησί της Αλοννήσου όπου βρισκόταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για το μνημόσυνο της συζύγου του.

    Διαβάστε επίσης:

    Γλυκά Νερά: «Ακολούθησέ μας και μην κάνεις σκηνές» – Ο διάλογος του πιλότου με τους αστυνομικούς

    ΕΛΑΣ: Η επίσημη ανακοίνωση για την ομολογία του 32χρονου πιλότου

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία ο σύζυγος της Κάρολαϊν

    Αποκάλυψη σοκ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στοιχεία της ΕΛΑΣ «δείχνουν» τον σύζυγο της Κάρολαϊν



    ΣΧΟΛΙΑ