• Κοινωνία

    Γλυκά Νερά: «Ακολούθησέ μας και μην κάνεις σκηνές» – Ο διάλογος του πιλότου με τους αστυνομικούς

    • NewsRoom


    Τον διάλογο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, συζύγου και καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, με τους αστυνομικούς λίγο πριν οδηγηθεί με ελικόπτερο από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ, αποκάλυψε η δημοτική σύμβουλος του νησιού, Χαρίκλεια Θεοδώρου, η οποία βρισκόταν δίπλα στη μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης νεαρής μητέρας στο μνημόσυνο.

    Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η κ. Θεοδώρου δήλωσε ότι ντόπιοι αστυνομικοί πλησίασαν τον 33χρονο πιλότο και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει γιατί υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη.

    «Τότε έβγαλε το κινητό του και του ζήτησαν να το κλείσει. Του είπαν να μην κάνει σκηνές λόγω της παρουσίας τηλεοπτικών συνεργείων και ότι έπρεπε να φύγουν διακριτικά για το δικό του καλό. Του είπαν ότι έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας ύποπτος και έπρεπε να τον αναγνωρίσει», είπε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε ότι στην αρχή δεν ήθελε να ακολουθήσει, αλλά επέμεναν οι αστυνομικοί και έτσι αναχώρησαν μαζί. «Όταν ρώτησε η μητέρα τής Καρολάιν, της απάντησε ότι έπρεπε να αναγνωρίσει τον ύποπτο. Τότε αγκαλιάστηκαν και περιμέναμε πέντε λεπτά για να τελειώσει η συναισθηματική φόρτισή τους, που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι», πρόσθεσε η κυρία Θεοδώρου.

    H δημοτική σύμβουλος έκανε, δε, λόγο για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή έστελνε μηνύματα στη μαμά της η Καρολάιν και της έλεγε ότι σχεδιάζουν το σπίτι τους. Μόνο μια καλή της φίλη γνώριζε τα προβλήματα».

    Αυτή ήταν και η εικόνα που έβγαζε προς τα έξω το ζευγάρι, ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

    Ήταν ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα που οδηγούνταν σε συχνούς τσακωμούς. Ενας τέτοιος τσακωμός ήταν και εκείνος που ξεκίνησε νωρίς το βράδυ, πριν από τη δολοφονία. Η Καρολάιν με τον σύζυγό της και δολοφόνο της αντάλλασσε μηνύματα που φανέρωναν ένταση, ενώ και οι δύο βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

    Μάλιστα, η 20χρονη Καρολάιν το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας της έψαχνε ξενοδοχείο μέσω Booking προκειμένου να φύγει από το σπίτι στα Γλυκά Νερά με το 11 μηνών μωρό τους.

    «Σήμερα πενθούμε για ακόμα έναν θάνατο, αυτόν του Μπάμπη, γιατί για εμάς πέθανε και ο Μπάμπης, ενώ πεθαίνει ξανά η Καρολάιν. Παράλληλα πενθεί και η μαμά της γιατί για εκείνη ο Μπάμπης ήταν παιδί της. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τον υπερασπιζόμουν. Θεωρούσα ότι κατά 99% ήταν ψέματα όσα ακούγονταν», κατέληξε η γυναίκα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αμέσως μετά το μνημόσυνο μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, όπου αξιωματικοί του παρουσίασαν τα νέα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν προκύψει και τον ενοχοποιούν. Μετά από περισσότερες από 8 ώρες ανάκρισης και πιέσεων, ο 33χρονος γυναικοκτόνος ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν, έπνιξε τον σκύλο της και στη συνέχεια έπλασε την εικονική ληστεία μετά φόνον για να μην ενοχοποιηθεί ο ίδιος.

    Όπως παραδέχτηκε κατά την ομολογία του, επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

    Στη συνέχεια πήγε στον κήπο και έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί της κοπέλας ενδεχομένως για να «δέσει» την εκδοχή της εισβολής ληστών στο σπίτι και το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο.

    Ακολούθως, και επί 2 ώρες και 20 λεπτά, με απόλυτη ψυχραιμία όπως προκύπτει, σκηνοθέτησε τη ληστεία που πιθανότατα εμπνεύστηκε από εκείνη που είχε γίνει στο σπίτι συναδέλφου του στα Μέγαρα πριν από τρία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Βγήκε το ένταλμα για τη σύλληψή του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών

    Γλυκά Νερά: «Θόλωσα, την έπνιξα και στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία» – Η ομολογία και τα στοιχεία που «πρόδωσαν» τον γυναικοκτόνο

    ΕΛΑΣ: Η επίσημη ανακοίνωση για την ομολογία του 32χρονου πιλότου

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία ο σύζυγος της Κάρολαϊν



    ΣΧΟΛΙΑ