• Κοινωνία

    Γλυφάδα: 2 εκατ. ευρώ το «ταμείο» του δολοφόνου – Θρίλερ με τα τεράστια ποσά που υπήρχαν σε λογαριασμούς του Αιγύπτιου

    • NewsRoom
    Ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα

    Ο δράστης του μακελειού στη Γλυφάδα


    Τραπεζικές καταθέσεις τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ σε μια ελβετική και μια ελληνική τράπεζα, είχε ο 76χρονος Αιγύπτιος Αντέλ Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο οποίος, δολοφόνησε στη Γλυφάδα 3 άτομα, προτού αυτοκτονήσει. Ο έμπιστος της οικογένειας Καρνέση είχε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα City Bank από την οποία, λένε οι πληροφορίες, πέρασαν κατά καιρούς ποσά της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ.

    Δεν διευκρινίζεται αν αυτά τα χρήματα άνηκαν στον Αιγύπτιο επιστάτη της οικογένειας ή ήταν κάποιος λογαριασμός από τον οποίο διακινούνταν ποσά που μπορεί να συνδέονται με τη ναυτιλιακή εταιρεία. Πάντως στον συγκεκριμένο λογαριασμό εμφανίζονται πλέον μόλις… 1.500 ευρώ και γεννάται το ερώτημα τι έγιναν τόσα πολλά χρήματα και αν ήταν όντως κινήσεις ετών που έφτασαν στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

    Αλλά 500.000 ευρώ υπήρχαν σε λογαριασμό του Ελ Μπουράυ σε ελληνική τράπεζα, συνολικά δηλαδή το «ταμείο» του Αυγύπτιου ήταν 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να γνωρίζει κανείς τη στιγμή αυτή αν ήταν δικά του όλα τα λεφτά. Πάντως, στον ελληνικό λογαριασμό φέρεται να μπήκε και το ποσό από την αποζημίωση απόλυσης που ανέρχεται σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία σε περίπου 75 χιλ. ευρώ.

    Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς «καρφώνει» τον Αιγύπτιο και η ίδια η εταιρεία.

    Στην ανακοίνωση της European Product Carriers τονίζεται ότι «Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα».

    Οπως είχε αποκαλύψει το mononews, πάντως, ο μακελάρης της Γλυφάδας δεν φαίνεται να ήταν ένας απλός υπάλληλος, αλλά είχε οριστεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε δύο εταιρείες του ναυτιλιακού ομίλου, σημάδι ότι ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης, τουλάχιστον του Σπύρου Καρνέση.

    Το σπίτι του Σπύρου Καρνέση

    Ο Αιγύπτιος επιστάτης, ο οποίος σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση 77 ετών, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αντώνη Βλασσάκη, 80 ετών, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της, Δέσποινα Καρνέση κι έναν πρώην καπετάνιο, τον Ηλία Κουκουλάρη 75 ετών, φέρεται να έπαθε αμόκ επειδή του ζήτησαν να φύγει από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα για να μένει.

    Ωστόσο, αυτό το σενάριο δείχνει να ατονεί καθώς το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στον Σπύρο Καρνέση και όχι στη Μαρία Καρνέση η οποία «φωτογραφίζεται» ότι ζήτησε από τον «Αρη» να το αδειάσει και γι’ αυτό ο επιστάτης πήγε στα γραφεία της ναυτιλιακής και «σκότωσε τα αφεντικά».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega με στοιχεία από το κτηματολόγιο, όντως το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στον Σπύρο Καρνέση.

    Στην ίδια ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται επίσης ότι: Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ.
    Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.
    Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πόλλω δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει.

    Με την ανακοίνωση αυτή η ναυτιλιακή αποσυνδέεται πλήρως από τον δολοφόνο λέγοντας ότι κανείς από τα μέλη της οικογένειας (πλην του Σπύρου Καρνέση, τον οποίο υπονοούν) δεν είχε σχέση με τον Αιγύπτιο εδώ και πολύ καιρό.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικογένεια Καρνέση: Τι λέει η ναυτιλιακή εταιρεία για τον δολοφόνο της Γλυφάδας – Η αποζημίωση που πήρε και το σπίτι που έμενε

    Οικογένεια Καρνέση: Ο εμφύλιος των αδερφών, η περιουσία 1 δισ., η αγωγή για 325 εκατ. δολ. και η αποζημίωση 60.000 που είχε λάβει ο Αιγύπτιος επιστάτης

    Χρηματιστήριο: Από την HSBC πέρασαν τα πακέτα στην Ιντρακάτ, μπήκαν 3 funds του εξωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ