• Κοινωνία

    Γυναίκα αρχηγός για πρώτη φορά στη Σχολή Ικάρων

    • NewsRoom

    Η Μαρίνα Κωνσταντίνου παραλαμβάνει ως τεταρτοετής πλέον την τιμημένη σημαία της Σχολής Ικάρων. Φωτογραφία: patrasevents.gr


    Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων

    Χρέη αρχηγού για πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής Ικάρων αναλαμβάνει μία γυναίκα. Ο λόγος για την Μαρίνα Κωνσταντίνου από την Πάτρα, η οποία εισήχθη στη σχολή, δεύτερη στη σειρά, τον Αύγουστο του 2016.

    Τρία χρόνια αργότερα ο αρχηγός της τάξης 2019 των νέων ανθυποσμηναγών παρέδωσε στην αρχισμηνία-ιπτάμενη, την πολεμική σημαία της Σχολής Ικάρων.

    Η Μαρίνα Κωνσταντίνου, είναι κόρη της της παιδιάτρου Ασπασίας Μούρτου και του αείμνηστου καθηγητή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

    Η πορεία της νέας αρχηγού της Σχολής Ικάρων

    Η Μαρίνα πέρασε μία δύσκολη περίοδο, μετά τον χαμό του πατέρα της, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας και το πανελλήνιο.

    Ωστόσο, δεν έχασε την πίστη της για τον δρόμο που ακολουθούσε, σύμφωνα με το patrasevents.

    Πλέον είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

    Είναι κάτι τιμητικό, όχι μόνο για την ίδια και για την οικογένειά της, αλλά για την Πάτρα.

    Σε όσους μάλιστα γνωρίζουν την ίδια και την οικογένεια της σκόρπισε και συγκίνηση η είδηση αυτή.

    Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του καθηγητή του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη που σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

    «Η Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι η πρώτη γυναίκα αρχισμηνίας ιπτάμενη στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων.

    Κόρη του αείμνηστου παιδικού μου φίλου καθηγητή της νευροχειρουργικής του Παν. Πατρών Δημήτρη Κωνσταντίνου, που τόσο άδικα έφυγε σε ορειβασία.

    Αυτός την καμαρώνει από ψηλά. Όλοι εμείς συγχαίρουμε την πατρινοπούλα για τις επιδόσεις της ευχόμενοι να ναι καλότυχη στην θαυμάσια μέχρι σήμερα εξέλιξή της».



    ΣΧΟΛΙΑ