• Κοινωνία

    Ειδικό Δικαστήριο: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατήγγειλε η Τουλουπάκη – Κατέθεσε η Γιάννα Παπαδάκου

    Ελένη Τουλουπάκη


    Παρέμβαση   της εκτελεστικής εξουσίας και προσπάθεια επηρεασμού των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση η Ελένη Τουλουπάκη, συγκατηγορούμενη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Ή πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, μέσω τω συνηγόρων της, αναφέρθηκε στη φράση του Άδωνι Γεωργιάδη  για το ότι “η  κ. Τουλουπάκη πρέπει να μπει  στη φυλακή “, τονίζοντας ότι πρόκειται περί ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής, μεσούσης της δίκης.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης  Γιάννης Μαντζουράνης,  Βασίλης Χειρδάρης  και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, διάβασαν την κοινή δήλωσή τους στο δικαστήριο:

    «Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά  τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση  της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε  από το επίσημο βήμα  της Βουλής «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου». Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από  υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση  της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού  της δικαιοσύνης σε βάρος της.

    Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας   της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών  και  δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη.

    Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη   της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα  της  εντολέως   της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια».

    “Η Ράικου λέει ψέματα

    Με  την πρώτη κατάθεση μάρτυρα υπεράσπισης άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Πρώτη κατέθεσε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, για την οποία η καταγγέλλουσα εισαγγελέας Ελένη Ράικου έχει ισχυριστεί, στη δική της κατάθεση ότι την επισκεπτόταν και τη ρωτούσε επίμονα για εμπλοκή πολιτικών στην έρευνα της Νοβάρτις. Ακολουθούσαν, κατά την κ. Ράικου, αντίστοιχα τηλεφωνήματα από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

    “Φυσικά δεν με είχε στείλει στην κ. Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος. Οσα είπε η κ. Ράικου είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της. Η κ. Ράικου ήταν πολύ καλή δημοσιογραφική πηγή, πήγαινα στο γραφείο της γιατί εκείνη μου είχε δώσει το ελεύθερο».

    Κατά την μάρτυρα η εισαγγελέας “ήταν απρόθυμη να ψάξει για πολιτικά  πρόσωπα” ενώ απέδωσε την αιφνίδια  παραίτησή της στην εμπλοκή του γιατρού συζύγου της στην έρευνα για τις μίζες της Νοβάρτις.

    Όσο για τις καταγγελίες της,.υποστήριξε ότι έγιναν επειδή ήταν δυσαρεστημένη για την επερχόμενη μη ανανέωση της θητείας της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις  9 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ήξερε 7 μήνες πριν για το επερχόμενο φιάσκο στη δίκη της Folli Follie – Έγγραφο “φωτιά” της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών 

     



    ΣΧΟΛΙΑ