• Κοινωνία

    Γεύματα αγάπης στους αστέγους στο λιμάνι από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

    • NewsRoom
    Γεύματα αγάπης στους αστέγους στο λιμάνι από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.


    Γεύματα αγάπης στους αστέγους που διαμένουν στο λιμάνι και στις δομές φιλοξενίας του Δήμου, προσέφεραν σήμερα, ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με στόχο κανένας συνάνθρωπός μας να μην αισθάνεται μόνος, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, υποδέχτηκαν στο λιμάνι την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, για να προσφέρουν μαζί τα εορταστικά γεύματα στους ανθρώπους που μένουν εκεί.

    Συνολικά για τις ημέρες των εορτών διανεμήθηκαν και θα διανεμηθούν, μέχρι και αύριο Πρωτοχρονιά, 2.500 γεύματα σε μοναχικούς αστέγους, καθώς και σε εκείνους που φιλοξενούνται  στον ξενώνα φιλοξενίας του Δήμου.

    Στο λιμάνι, για τη διανομή των γευμάτων, βρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Φλώρα Νομικού, καθώς και οι άνθρωποι της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που βοήθησαν στη διανομή των γευμάτων.

    Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δήλωσή της, υπογράμμισε: «Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια καθημερινή προσπάθεια από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη στήριξη των πιο ευάλωτων, των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν πρόβλημα στέγασης. Με μια  σειρά πρωτοβουλιών, όπως είναι η διανομή γευμάτων, υπνόσακων και ειδών ρουχισμού, αλλά και με την υλοποίηση προγραμμάτων, όπως είναι το «Στέγαση και Εργασία» προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. Εδώ στον Πειραιά έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας. Στο λιμάνι έχουμε πολλούς συμπολίτες μας χωρίς στέγη και πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή έχουν ιδιαίτερη αξία. Είναι η κοινωνική πλευρά του Πειραιά, η οποία τον έχει αναδείξει σε έναν Δήμο που «βάζει τα γυαλιά» σε όλους τους υπόλοιπους, μπορώ να πω. Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία, τόσο με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, όσο και με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα για να σχεδιάσουμε τα επόμενα πιλοτικά προγράμματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν μια καθολική εφαρμογή και στην υπόλοιπη επικράτεια».

    Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, σε δήλωσή του, ανέφερε:

    «Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π., η οποία δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη και την υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δοκιμάζονται. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ημέρες γιορτής, ημέρες χαράς και αγάπης. Αυτά νομίζω προσπαθεί να μεταδώσει αυτή η κίνηση. Να μοιράσει απλόχερα χαρά και αγάπη σε αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Παρόλα αυτά όμως, οφείλω να πω ότι κοινωνία, Πολιτεία, κράτος, φορείς οφείλουμε και πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις υποδομές αυτές που θα μπορέσουν να απαλύνουν τον πόνο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους διαχρονικά κι όχι μόνο κάποιες ημέρες τον χρόνο. Νομίζω ότι είμαστε σε μία πάρα πολύ θετική τροχιά γύρω από αυτό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά και σε όλους όσοι είναι οι ιθύνοντες αυτής της πρωτοβουλίας. Θα ήθελα να ευχηθώ η νέα χρονιά, εκτός από υγεία, να χαρίσει σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες αξιοπρέπεια».

    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

    «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παραμονή Πρωτοχρονιάς είμαστε στο κεντρικό λιμάνι στον Πειραιά για να προσφέρουμε γεύματα στους αστέγους που μένουν εδώ. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τις γιορτινές αυτές ημέρες. Νιώθουμε ότι ως Δήμος είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο να αισθάνονται κι εκείνοι γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε δημιουργήσει στην πόλη ένα κοινωνικό δίκτυο προστασίας πολύ ισχυρό: η Μητρόπολή μας, η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι Βουλευτές μας, οι φορείς της πόλης μας, ο Ολυμπιακός. Μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά υλοποιούμε προγράμματα και κοινωνικές δράσεις, στηρίζοντας ουσιαστικά τις ευπαθείς ομάδες του Πειραιά αλλά και τους πιο ευάλωτους, που είναι οι άστεγοι. Στόχος μας είναι κανένας Πειραιώτης να μην μένει μόνος του και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το πετυχαίνουμε. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!».

    Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

    «Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος! Και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με τη σημερινή  παρουσία μας εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά με τη διαρκή μας παρουσία 365 μέρες τον χρόνο, μέσω των ειδικών προγραμμάτων στήριξης και τις εθελοντικές  δράσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

    Από τον Πειραιά στέλνουμε μήνυμα ελπίδας, αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και ευχόμαστε το 2022 να μας επιφυλάσσει το τέλος της πανδημίας και την απαρχή της εξάλειψης των πάσης φύσεως κοινωνικών ανισοτήτων.

    Καλή Χρονιά!».

    Διαβάστε επίσης

    Ο Πύργος του Πειραιά φωταγωγήθηκε δημιουργώντας ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!

    Ο Πειραιάς φορά τα γιορτινά του και σας προσκαλεί να αφεθείτε στη μαγεία των εορτών!

    Γιάννης Μώραλης: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στην απογραφή πληθυσμού

     



    ΣΧΟΛΙΑ