• Κοινωνία

    Γερμανία: Σε καταστροφή καλωδίου οπτικών ινών στην περιοχή της Φρανκφούρτης οφείλεται η κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος της Lufthansa

    • NewsRoom
    lufthansa


    Στην καταστροφή καλωδίου από εκσκαφικό μηχάνημα κατά τη διάρκεια εργασιών στους σιδηροδρόμους φαίνεται ότι οφείλεται η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa, η οποία έχει προκαλέσει χάος στα αεροδρόμια της Γερμανίας, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις της εταιρίας παγκοσμίως.

    Χιλιάδες επιβάτες πλήττονται εδώ και λίγες ώρες από τα προβλήματα που προκάλεσε στο πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa η κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής. Στη Φρανκφούρτη δεν πραγματοποιείται καμία πτήση της εταιρίας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κεντρικός κόμβος, ενώ έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της Lufthansa εντός Γερμανίας και οι επιβάτες καλούνται να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς.

    «Επηρεάζεται κάθε πτήση μας, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Φρανκφούρτη. Πολλά καλώδια οπτικών ινών της Deutsche Telekom κόπηκαν από εκσκαφέα, μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση της Έσσης.

    Χθες, Τρίτη, χάκερ επιτέθηκαν στα συστήματα της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρίας SAS, η οποία ανήκει στο δίκτυο Star Alliance της Lufthansa, προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις. Δεν υπάρχουν ωστόσο ανάλογα στοιχεία για κάποια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lufthansa.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γερμανία: Κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa προκαλεί χάος σε αεροδρόμια



    ΣΧΟΛΙΑ