ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

JPMorgan: Επεκτείνεται στη λιανική τραπεζική της Γερμανίας – Έρχεται η ψηφιακή τράπεζα «Chase» το 2026
Δραματικές διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην πόλη Μανχάιμ της Γερμανίας το μεσημέρι της Κυριακής καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 25 τραυματίες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild από τους 25 τραυματίες, οι 15 είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα κίνητρα του οδηγού του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος.
Potential Islamic terrorist attack in Mannheim, Germany.
Car plows into a crowd of people at high speed. Multiple casualties.
Can Europe go a week without any terror attack or is this the new norm now?
— Dr. Maalouf (@realMaalouf) March 3, 2025
Δημοσιογράφος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων μετέφερε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είναι καλυμμένο με κάποιο μουσαμά μετά το περιστατικό χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κάποιον νεκρό ή τραυματία.
H γερμανική εφημερίδα Bild μεταφέρει ως πληροφορία ότι ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Terror attack in Manheim, Germany
Twice a week in Europe now 🥲pic.twitter.com/fdGaKwhng1
— Kreately.in (@KreatelyMedia) March 3, 2025
H τοπική ιστοσελίδα manheim24 περιγράφει ότι ένα μαύρο SUV κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από μια πλατεία προς ένα συντριβάνι στο οποίο βρίσκονταν αρκετά άτομα. Στην περιοχή αυτή, όπως μεταδίδει η FAZ, υπήρχε αποκριάτικη αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 50χρονο έπεσε πάνω τους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου ενώ στα μέσα Φεβρουαρίου μια νεαρή μητέρα και το παιδί της σκοτώθηκαν όταν τις παρέσυρε αυτοκίνητο στο Μόναχο.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία – Νέα κυβέρνηση: Δύο Ταμεία Επενδύσεων για άμυνα και υποδομές με εκατοντάδων δισεκατομμύρια ευρώ – Τι θα γίνει με το «φρένο χρέους»
Αυστρία: Ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος – Από ποιούς αποτελείται η νέα κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αφγανιστάν: Πάνω από 2.200 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό – Έκκληση για διεθνή βοήθεια
- Mediobanca: «Όχι» στην βελτιωμένη προσφορά της Monte Paschi… αλλά η εξαγορά προχωράει
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Έρχεται deal μαμούθ άνω των $100 δισ. το 2026;
- Τσεχία: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεχισθεί η βοήθεια προς το Κίεβο
