• Κοινωνία

    Γεώργιος Γεωργιάδης: Προήχθη σε καθηγητή στη Νομική Αθηνών

    Ο καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Γεωργιάδης


    Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Αστικό Δίκαιο εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γεώργιος Γεωργιάδης, γιος του πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής, Απόστολου Γεωργιάδη.

    Για την εκλογή του ως καθηγητής ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

    «Εν μέσω εξετάσεων Οικογενειακού Δικαίου ενημερώθηκα ότι η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξέλεξε καθηγητή πρώτης βαθμίδας στο Αστικό Δίκαιο.

    Πέραν της αυτονόητης χαράς και τιμής, αισθάνομαι το βάρος της συνέχισης της παράδοσης πανάξιων Δασκάλων μας, οι οποίοι μας έμαθαν γράμματα, όταν καθόμασταν εμείς στα ίδια έδρανα, και καθόρισαν τις τύχες της πρώτης νομικής σχολής της χώρας.

    Ταυτόχρονα όμως η Νομική Σχολή σήμερα καλείται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις εκσυγχρονιζόμενη και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των σημερινών φοιτητών αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα το ίδιο υψηλό επίπεδο σπουδών. Παράλληλα οφείλει να προσελκύσει νέους επιστήμονες με εφόδια και κυρίως με κέφι και όρεξη για προσφορά, ώστε να διασφαλίσει το μέλλον.

    Ευτυχώς υπάρχει ήδη μια πολύ αξιόλογη ομάδα συναδέλφων στη Σχολή, με τους οποίους θα συμπορευτούμε τα επόμενα χρόνια με την ελπίδα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Πρώτη συνομιλία του Μπάιντεν με τον βασιλιά Κάρολο



    ΣΧΟΛΙΑ