• Κοινωνία

    Genesis: Οι 3 περιοχές που δεν επηρεάζονται από την κακοκαιρία

    καιρός

    Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Ραγδαίες βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς τις επόμενες ώρες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας η κακοκαιρία «Genesis».

    Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει στα κεντρικά και τα βόρεια και αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

    Πιο αναλυτικά, τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια.

    «Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού σε πολλή λίγη ώρα και χαλάζι» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και όπως υπογραμμίζει δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας καθώς επίσης και στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Προσοχή χρειάζεται επίσης σε Σποράδες αλλά και Πελοπόννησο».

    Ποιες περιοχές δεν επηρεάζονται

    Εξαίρεση από τα πολύ έντονα φαινόμενα αποτελεί το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Συγκεκριμένα καλός θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

    Όσον αφορά στην Αττική, η μέρα ξεκίνησε με νεφώσεις και όσο πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές ώρες, την πόρτα του νομού θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες από τα δυτικά, χωρίς ωστόσο η Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

    Στη Θεσσαλονίκη, ο νομός θα επηρεαστεί από ισχυρές καταιγίδες, τις αμέσως επόμενες ώρες.

    Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο στον ηπειρωτικό κυρίως κορμό της χώρας.

    Από την Κυριακή τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν ωστόσο θα παραμείνει η αστάθεια μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Ο υδράργυρος λίγο πιο χαμηλά από την εποχή, στους 27 με 29 βαθμούς, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει σήμερα η Genesis

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022



    ΣΧΟΛΙΑ