• Κοινωνία

    Γεμάτες οι παραλίες το Σαββατοκύριακο παρά τις συστάσεις

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Ο καλός καιρός που επικράτησε το Σαββατοκύριακο συνέβαλε στο να δούμε εικόνες συνωστισμού σε παραλίες της Αττικής, που γέμισαν από φιλόδοξους κολυμβητές

    Καλοκαιρινό σκηνικό θύμιζε ο καιρός του Σαββατοκύριακου που πέρασε, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, που έκανε πολλούς να κατευθυνθούν προς τις κοντινότερες παραλίες για την πρώτη βουτιά!

    Ο φόβος της πανδημίας δεν φαίνεται πως πτόησε ιδιαίτερα το πλήθος του κόσμου που συνέρρευσε στις παραλίες, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον καλό καιρό, αλλά και την άρση των περιοριστικών.

    Αψηφώντας τις συστάσεις για αποφυγή των χώρων όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, αλλά και της απαιτούμενης τήρησης των κοινωνικών αποστάσεων, οι κάτοικοι της Αττικής συγκεντρώθηκαν στις παραλίες της πρωτεύουσας.

    Λούτσα, Αλιμος και Φλοίσβος στην Αθήνα «πλημμύρισαν» από κόσμο, ενώ και στη Θεσσαλονίκη πλήθος από λουόμενους συγκεντρώθηκε στην παραλία Ποταμός στην Επανομή για μερικές στιγμές χαλάρωσης, μη τηρώντας ωστόσο τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να περιοριστεί πιθανή διάδοση του ιού.

    Οι λουόμενοι στην Επανομή έστησαν ομπρέλες και καρέκλες θαλάσσης, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στις αρχές της χώρας.

    Οι ανησυχητικές εικόνες στην Επανομή προκάλεσαν προβληματισμό στους ειδικούς, με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκο Σύψα να δηλώνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες, αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο, είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό».



    ΣΧΟΛΙΑ