• Κοινωνία

    ΓΑΔΑ: Τι αναφέρει για το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom

    Άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποιούν δακρυγόνα κατά των φοιτητών που πραγματοποιούν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων εργαζομένων, οι οποίοιι διαμαρτύρονταιγια τις αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο το Υπουργείο Παιδείας στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Η ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί εμπόδισαν τους φοιτητές να πραγματοποιήσουν πορεία λόγω κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ


    Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της σχετικά με το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει τα εξής:

    «Στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία.

    Με περιορισμένη χρήση, δυο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

    Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου».



    ΣΧΟΛΙΑ