• Κοινωνία

    Γ. Πιτσιλής για επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ: «Δεν μας πτοούν, αλλά μας οπλίζουν με δύναμη»

    • NewsRoom
    ΑΑΔΕ: Κλείνει η εφαρμογή για τις γονικές παροχές-Ποιες εφαρμογές θα ανοίξουν ξανά μετά την Πρωτοχρονιά

    Γιώργος Πιτσιλής. επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)


    Στο Ηράκλειο έσπευσε εκτάκτως ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό βίας με θύματα δύο ελεγκτές κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής. Ο κ. Πιτσιλής θέλησε με την κίνησή του αυτή να συμπαρασταθεί στα θύματα της επίθεσης αλλά και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε ό,τι αφορά τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ.

    «Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση», ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

    «Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δίκη μου, όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, στους δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

    Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Τασσόπουλο, ο 58 χρονος ελεγκτής δέχθηκε χτύπημα από πέτρα, ενώ η 55χρονη μετά από γροθιά, αντιμετωπίζει ρήξη τυμπάνου.



    ΣΧΟΛΙΑ