• Κοινωνία

    «Φρούριο» η Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο (video – pics)

    • NewsRoom


    Απροσπέλαστο είναι το κέντρο στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου εν όψει της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ.

    Πλήθος συγκεντρώνεται και σε άλλα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

    Την ίδια ώρα «φρούριο» θυμίζει η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου στις 8 το βράδυ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Η αστυνομία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, έχει τοποθετήσει φράχτες και σιδερένια κάγκελα που ξεκινούν από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του παρκινγκ της ΧΑΝΘ, συνεχίζουν μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν σχεδόν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

    Aνάλογη είναι η εικόνα και γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου θα τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛ.ΑΣ

    Δείτε φωτό:

    Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, με κάγκελα και φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την προσέγγιση στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί από το πρωί σε πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

    Kάλεσμα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    «Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε π πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

    «Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία», είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

    «Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά» κατέληξε.

       Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: «ξεπάγωμα» του μισθολογίου κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

    Πυρά Λαφαζάνη

    «Η Θεσσαλονίκη σήμερα ζει μια τραγωδία, είναι μια πόλη αστυνομοκρατούμενη και κυρίως είναι μια πόλη κατεχόμενη. Κατεχόμενη από τις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, τη CIA και το FBI. Η Ελλάδα, αυτήν την ώρα, δεν βρίσκεται στη μεταμνημονιακή, όπως μας λένε, εποχή, βρίσκεται σε περίοδο σκληρής λιτότητας και επιτροπείας χωρίς ημερομηνία λήξης» δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για την 83η ΔΕΘ.

       «Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εξωραϊσει, δήθεν, την πολιτική λιτότητας με κάποιες παροχές που θα εξαγγείλλει, ίσως, στην ομιλία του σήμερα στη Βελλίδειο, αλλά οι παροχές αυτές δεν αλλάζουν την τραγική κατάσταση, δεν αλλάζουν ότι ο ελληνικός λαός στο επόμενο διάστημα θα δει μια λεηλασία και μια ληστεία των εισοδημάτων του» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι μια απαράδεκτη συμφωνία, κατασκευασμένη στα άδυτα της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου. Δυστυχώς, έχουμε έναν πρωθυπουργό υπάλληλο των Ηνωμένων Πολιτειών και υπάλληλο στις οικονομικές επιδιώξεις της Γερμανίας στη χώρα μας. Εμείς λέμε ούτε ΗΠΑ, ούτε Γερμανία, εθνική ανεξαρτησία, μεγάλη ριζοσπασική, δημοκρατική ανατροπή στη χώρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιμένει ο Βερναρδάκης για τις συντάξεις: Δεν θα γίνουν περικοπές το 2019

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα θα γίνουν για το γήπεδο στην Τούμπα, είπε ο Τσίπρας σε φίλαθλο του ΠΑΟΚ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ: Το βασικό αφήγημα, λίγο μπάσκετ και το Europa League (video)



    ΣΧΟΛΙΑ