• Κοινωνία

    Φρανσουά-Ανρί Πινό: Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας που δίνει 100 εκατ. ευρώ για την επισκευή της Notre Dame

    Φρανσουά-Ανρί Πινό, CEO Kering

    Φρανσουά-Ανρί Πινό, CEO Kering


    Παγκόσμιο σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Παναγία των Παρισίων. Το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο εμβληματικός καθεδρικός ναός του Παρισιού είναι μεγάλη, ωστόσο όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν η Παναγία των Παρισίων θα ανοικοδομηθεί.

    Από τους πρώτους ανθρώπους που έσπευσε να συνεισφέρει με γενναιόδωρη δωρεά για την αποκατάσταση του ναού είναι ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο οποίος δεσμεύτηκε να δωρίσει 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του διεθνούς ομίλου Kering, στον οποίο ανήκουν μερικοί από τους διασημότερους οίκους μόδας, όπως Gucci, Balenciaga και Saint Laurent. Ο Πινό είναι, επίσης, πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Artémis, στον οποίο ανήκει ο οίκος δημοπρασίας Christie’s.

    «Ο πατέρας μου (Φρανσουά Πινό) και εγώ αποφασίσαμε να αποδεσμεύσουμε από τώρα το χρηματικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα κεφάλαια Artémis προκειμένου να συνεισφέρουμε στην ολοκληρωτική αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων», ανακοίνωσε o Φρανσουά-Ανρί Πινό η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 30 δισ. ευρώ.

    Ο 56χρονος Φρανσουά-Ανρί Πινό είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Σάλμα Χάγεκ από το 2009 και έχουν αποκτήσει μία κόρη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαρισμένος ο πλανήτης από την τρομακτική καταστροφή στην Παναγιά των Παρισίων (εικόνες & video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του βέλους του κωδωνοστασίου (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγία των Παρισίων: Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής από τη «Notre Dame» όλης της Ευρώπης (εικόνες και video)



    ΣΧΟΛΙΑ