• Κοινωνία

    Φωτιά τώρα στη Νέα Πέραμο – Άνοιξε η Εθνική Οδός – Μήνυμα για εκκένωση προς Μέγαρα

    • NewsRoom
    Φωτιά στη Νέα Πέραμο


    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, σε δασική έκταση στο Λουτρόπυργο, στη Νέα Πέραμο, 3 χλμ. από τα διόδια Ελευσίνας.

    Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη μεσαία και αριστερή λωρίδα, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας.

    Υπενθυμίζεται, ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς.

    Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

    Συγκεκριμένα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα -εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό- και 2 αεροσκάφη ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

    Μήνυμα του 112 για εκκένωση

    Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας ώστε να εκκενώσουν τώρα την περιοχή προς Μέγαρα λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας».

    Το μήνυμα από το 112:

    Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

    Αναγκαστική προσθαλάσσωση αεροσκάφους

    Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air Tractor έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στη Σαλαμίνα ενώ επιχειρούσε στην πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο Αττικής.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την πυροσβεστική, ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους έκανε την προσθαλάσσωση λόγω μηχανικής βλάβης.

    Και τα δυο μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα από βάρκα ιδιώτη και αυτή την ώρα μεταβαίνει στο σημείο σκάφος του λιμενικού για να τους παραλάβει.

    Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους.

    Για το περιστατικό θα διενεργηθεί έρευνα.

    Σταδιακή αποκατάσταση κυκλοφορίας στον προαστιακό

    Σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον προαστιακό, ανακοίνωσε η Hellenic Train.

    Νωρίτερα, είχαν διακοπεί τα δρομολόγια του προαστιακού λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης από τη φωτιά. Επιβάτες από τους σταθμούς των Άνω Λιοσίων και της Νέας Περάμου μεταφέρθηκαν στην Αθήνα μέσω λεωφορείων.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση ανέφερε: «Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας με εντολή της πυροσβεστικής στο ύψος της Νέας Περάμου. Δύο αμαξοστοιχίες του προαστιακού αναμένουν στους σταθμούς των A. Λιοσίων και Ν. Περάμου. Σχεδιάζεται η χρήση λεωφορείων εφόσον επιτραπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό η οποία παραμένει κλειστή».

    Δείτε τα tweets:

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

    Έκτακτο: Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης

    Κίνα: Επιβολή κυρώσεων στην Πελόζι για την επίσκεψή της στην Ταϊβάν



    ΣΧΟΛΙΑ