• Κοινωνία

    Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Αναβάλλεται η πρώτη ομαδική αγωγή για τις αποζημιώσεις ύψους €8,5 εκατ.

    Η καταστροφή από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018

    Η καταστροφή από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018


    Τριάμιση χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, Πυροσβεστική και εμπλεκόμενοι Δήμοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι δεν… πρόλαβαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για να αντικρούσουν τις αστικές ευθύνες που τους αποδίδουν θύματα και οικογένειες νεκρών.

    Έτσι, η πρώτη αγωγή θυμάτων που διεκδικούν αποζημιώσεις πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου.

    Η αναβολή της συζήτησης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών της πρώτης ομαδικής αγωγής δόθηκε, καθώς δεν κατέθεσαν φάκελο η Πυροσβεστική και οι Δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης δηλώνοντας, μέσω των δικηγόρων τους, πως δεν είναι έτοιμοι.

    «Προκαλεί απορία και αγανάκτηση 4 χρόνια μετά να βραδύνει η Δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος.

    «Αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην».

    27 θύματα και συγγενείς θυμάτων διεκδικούν με την αγωγή τους αποζημιώσεις περίπου 8,5 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και υλικές καταστροφές στις περιουσίες τους.

    Στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση και υποτίμηση του κινδύνου από τις αρμόδιες αρχές.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Μάτι για την ένταξη στο σχέδιο πόλης

    Τραγωδία Μάτι: Έφεση από εισαγγελέα Εφετών – Μιλά για ακυρότητα στη νέα ανάκριση για κακούργημα

    Σκρέκας: Ανοίγει ο δρόμος για ολική ανασυγκρότηση στο Μάτι



    ΣΧΟΛΙΑ