• Κοινωνία

    Φάρσαλα: Στο έλεος της κακοκαιρίας Διομήδης

    • NewsRoom

    Πηγή: ifarsala.gr


    Η κακοκαιρία Διομήδης επηρεάζει σήμερα, για δεύτερη ημέρα, τη χώρα μας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.

    Οι τεράστιοι όγκοι νερού προκαλούν σοβαρά προβλήματα, ενώ σε δύο περιπτώσεις στη Λάρισα χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει οδηγούς από τα οχήματά τους, που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους.

    Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης εκκενώθηκε προληπτικά η Υπέρεια Φαρσάλων με εντολή του διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Φαλάρα, λόγω του Ενιπέα ποταμού.

    Όπως αναφέρει το ifarsala.gr, το μεσημέρι ανακοινώθηκε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε τρία σημεία του οδικού δικτύου στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

    Συγκεκριμένα η κίνηση από Πολυνέρι προς Σταυρό γίνεται μόνον μέσω της οδού Λεύκης – Σταυρού, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην είσοδο του Πολυνερίου.

    Επίσης, η κίνηση από Βαμβακού προς Ρευματιά γίνεται μέσω της Εθνικής Οδού Φαρσάλων – Βόλου και της γέφυρας της Ρευματιάς.

    Παρομοίως διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει το Ευϋδριο με την Κρήνη στο ύψος του Δρισκολιώτη χειμάρου.

    Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 4 σκυλιών στην κοινότητα Κατωχωρίου από την πυροσβεστική με την συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που ήταν παρών εκείνη την στιγμή στην διάσωση.

    Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του κ. Αγοραστού στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει τα εξής: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού. Δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλία που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά από  μεγάλες ποσότητες βροχοπτώσεων. Είμαστε παντού όπου υπάρχει ανάγκη».

    Ο δήμος Φαρσάλων συστήνει στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και εφόσον κριθεί αναγκαίο να μετακινηθούν, να το κάνουν με μεγάλη προσοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα

    Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων από το κρύο



    ΣΧΟΛΙΑ