• Κοινωνία

    Facebook: Συνεχίζονται τα προβλήματα-Το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα στην ιστορία του

    φεισμπουκ-ινσταγκραμ


    Συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στο Facebook πολλοί χρήστες σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη όταν οι χρήστες αντιμετώπιζαν πρόβλημα όχι μόνο στο Facebook, αλλά και στο Instagram και στο Whatsapp.

    Έπειτα από πολλές αναφορές των χρηστών, μέσω του Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

    Ο αριθμός των αναφορών όπως καταγράφεται από την ιστοσελίδα DownDetector – που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και επικαιροποιημένες πλατφόρμες που φιλοξενεί αναφορές διακοπών – κορυφώθηκε σε πάνω από 12.000, ενώ σήμερα έχουν μειωθεί σε μερικές εκατοντάδες χωρίς όμως να έχουν εξαλειφθεί πλήρως.

    Ωστόσο, χιλιάδες ήταν οι χρήστες που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στο Twitter υπό το hashtag #facebookdown, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι χρήστες που έχουν πληγεί ανέρχονται σε εκατομμύρια. Θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του. Τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και το BBC. Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

    Ποινική έρευνα

    Σύμφωνα με δημοσίευμα στους New York Times,  δύο κατασκευαστές smart phone και άλλων συσκευών έχουν κληθεί να καταθέσουν σε δικαστικό συμβούλιο.

    Οι δύο κατασκευαστές είναι ανάμεσα στις πάνω από 150 εταιρείες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Amazon, η Apple και η Microsoft, οι οποίες είχαν προχωρήσει σε συνεργασίες με το Facebook ώστε να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του social media.

    «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τις έρευνες», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στους Times. «Έχουμε δώσει δημόσιες καταθέσεις, απαντήσει σε ερωτήσεις και έχουμε δεσμευθεί να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp – Χαμός στο Twitter

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Facebook αναλαμβάνει δράση κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος



    ΣΧΟΛΙΑ