• Business

    Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp – Χαμός στο Twitter

    • NewsRoom
    φεισμπουκ-ινσταγκραμ


    Πανικό, αλλά και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το πολύωρο μπλακ άουτ στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και WhatsApp.

    Πολλοί ήταν οι χρήστες που δεν είχαν πρόσβαση στα συγκεκριμένα social media, ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις ή να στείλουν μηνύματα. Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν παγκοσμίως.

    Όπως ανακοίνωσε το Facebook, οι υπεύθυνοι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της λειτουργίας των δύο μέσων, ωστόσο το πρόβλημα διήρκεσε για περισσότερο από 8 ώρες.

    Με νεότερο μήνυμά του στο Twitter, το Facebook ανέφερε ότι έχει επικεντρωθεί στην επίλυση του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα που έχει προκύψει δεν σχετίζεται με μαζικές επιθέσεις τύπου DDos.

    Το Instagram από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι ενοχλητικό, εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα».

    Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται το απόγευμα της Τετάρτης και για τουλάχιστον 8 ώρες, όπως γράφουν οι Financial Times τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν «πέσει» με τους χρήστες να αναφέρουν είτε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις, είτε ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κάποιο σχόλιο ή να επικοινωνήσουν μέσω messenger.

    Οι περισσότεροι χρήστες έσπευσαν στο Twitter προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει.

    Η τελευταία φορά που το Facebook είχε διαταραχή αυτού του μεγέθους ήταν το 2008, όταν ο ιστότοπος είχε 150 εκατ. χρήστες, σε σύγκριση με τους περίπου 2,3 δισ. μηνιαίους χρήστες σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα iPhones γίνονται καλύτερα κάθε χρόνο χάρη σε μία άγνωστη ιαπωνική εταιρεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οξεία επίθεση στον Μr Facebook για τις αλλαγές που ετοιμάζει – Τον αποκαλούν «ψυχικά διαταραγμένο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φωτιά πήρε το Twitter για τις αναρτήσεις Λοΐζου που δικαιολογούν την τρομοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ