Menu
-2.22%
Τζίρος: 347.01 εκατ.

Χατζηδάκης: Άδεια μόνο από τις ελληνικές και τις κυπριακές αρχές για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης

Business

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp – Χαμός στο Twitter

Comments

Πανικό, αλλά και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το πολύωρο μπλακ άουτ στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και WhatsApp.

Πολλοί ήταν οι χρήστες που δεν είχαν πρόσβαση στα συγκεκριμένα social media, ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις ή να στείλουν μηνύματα. Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν παγκοσμίως.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, οι υπεύθυνοι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της λειτουργίας των δύο μέσων, ωστόσο το πρόβλημα διήρκεσε για περισσότερο από 8 ώρες.

Με νεότερο μήνυμά του στο Twitter, το Facebook ανέφερε ότι έχει επικεντρωθεί στην επίλυση του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα που έχει προκύψει δεν σχετίζεται με μαζικές επιθέσεις τύπου DDos.

Το Instagram από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι ενοχλητικό, εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα».

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται το απόγευμα της Τετάρτης και για τουλάχιστον 8 ώρες, όπως γράφουν οι Financial Times τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν «πέσει» με τους χρήστες να αναφέρουν είτε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις, είτε ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κάποιο σχόλιο ή να επικοινωνήσουν μέσω messenger.

Οι περισσότεροι χρήστες έσπευσαν στο Twitter προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει.

Η τελευταία φορά που το Facebook είχε διαταραχή αυτού του μεγέθους ήταν το 2008, όταν ο ιστότοπος είχε 150 εκατ. χρήστες, σε σύγκριση με τους περίπου 2,3 δισ. μηνιαίους χρήστες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα iPhones γίνονται καλύτερα κάθε χρόνο χάρη σε μία άγνωστη ιαπωνική εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οξεία επίθεση στον Μr Facebook για τις αλλαγές που ετοιμάζει – Τον αποκαλούν «ψυχικά διαταραγμένο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φωτιά πήρε το Twitter για τις αναρτήσεις Λοΐζου που δικαιολογούν την τρομοκρατία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύνοδος Κορυφής για Πράσινη Ναυτιλία: Χτίζοντας Ανθεκτικές Ναυτιλιακές Υπηρεσίες σε έναν Κατακερματισμένο Κόσμο
Οι τρεις προτεραιότητες της κυπριακής ναυτιλίας
SpaceX: Παραιτήθηκε ο Χάρισον της Google, συγκρούσεις συμφερόντων επικαλείται ο Μασκ
Barclays: Αναβαθμίζει πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές μετά την πτώση των τιμών των καυσίμων
Ελσίνκι: Καταδικάστηκαν ρώσος πλοίαρχος και λοστρόμος για την δολιοφθορά τηλεπικοινωνιακών καλωδίων
Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 12 δισ. δολάρια επιπλέον για τις εισαγωγές LNG της Ευρώπης
ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά οκτώ ναυτιλιακών εταιρειών της Κούβας για τη μεταφορά πετρελαίου
Με 700 εκατ. δολάρια η Alfa Laval εξαγόρασε την εταιρεία ναυτιλιακού λογισμικού NAVTOR
Relevent: Η εταιρεία του billionaire Στίβεν Ρος, τα δικαιώματα του Champions League και το ελληνικό deal των 300 εκατ. ευρώ
Ana Vega (Bayer Ελλάς): «Το clawback δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον για την καινοτομία