array(0) {
}
        
    
Menu
0.15%
Τζίρος: 156.00 εκατ.

Ο ταβάς με τα κουλούρια, η ευαίσθητη γιαγιούλα, ο κλέψας το κλέψαντος και κάτι αλεπουδίτσες

Business

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp – Χαμός στο Twitter

Comments

Πανικό, αλλά και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το πολύωρο μπλακ άουτ στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και WhatsApp.

Πολλοί ήταν οι χρήστες που δεν είχαν πρόσβαση στα συγκεκριμένα social media, ενώ άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις ή να στείλουν μηνύματα. Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκαν παγκοσμίως.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, οι υπεύθυνοι ήταν ενήμεροι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση της λειτουργίας των δύο μέσων, ωστόσο το πρόβλημα διήρκεσε για περισσότερο από 8 ώρες.

Με νεότερο μήνυμά του στο Twitter, το Facebook ανέφερε ότι έχει επικεντρωθεί στην επίλυση του προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα που έχει προκύψει δεν σχετίζεται με μαζικές επιθέσεις τύπου DDos.

Το Instagram από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι ενοχλητικό, εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα».

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται το απόγευμα της Τετάρτης και για τουλάχιστον 8 ώρες, όπως γράφουν οι Financial Times τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν «πέσει» με τους χρήστες να αναφέρουν είτε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις, είτε ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κάποιο σχόλιο ή να επικοινωνήσουν μέσω messenger.

Οι περισσότεροι χρήστες έσπευσαν στο Twitter προκειμένου να μάθουν τι συμβαίνει.

Η τελευταία φορά που το Facebook είχε διαταραχή αυτού του μεγέθους ήταν το 2008, όταν ο ιστότοπος είχε 150 εκατ. χρήστες, σε σύγκριση με τους περίπου 2,3 δισ. μηνιαίους χρήστες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα iPhones γίνονται καλύτερα κάθε χρόνο χάρη σε μία άγνωστη ιαπωνική εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οξεία επίθεση στον Μr Facebook για τις αλλαγές που ετοιμάζει – Τον αποκαλούν «ψυχικά διαταραγμένο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φωτιά πήρε το Twitter για τις αναρτήσεις Λοΐζου που δικαιολογούν την τρομοκρατία

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης-Παπασταύρου-Μανιάτης-Ανδρουλάκης: Ευλογίες για τη Chevron, μπρα ντε φερ για το Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου
ΕΚΤΕΡ: Διεκδικεί την 7η τάξη το 2025 – Η δυναμική της σε κατασκευές, τουρισμό, ΣΔΙΤ και real estate
Κωνσταντίνος Αργυρός- Αλεξάνδρα Νίκα: Αυτό είναι το προσκλητήριο της γαμήλιας γιορτής – Οι VIP κουμπάροι και ο μικρός Βασίλης
Bolton Hellas: Αύξηση πωλήσεων για το Rio Mare, αλλά «βουτιά» στα κέρδη λόγω κόστους
Η ανατροπή του ΑΝΤ1 και η νέα πρόταση εξαγοράς, ο ΣΚΑΪ σε φάση split, ο νέος ρόλος του Παπαδάκη και οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του και ποιοι ενδιαφέρονται για την ΕΦΣΥΝ
Teamworks: Ο μονόκερος του…Big Greek Zach Mauridis, που έχει μπει σε NFL και NBA
Η Τουρκία βάζει στο στόχαστρο το Spotify για «προσβλητικό περιεχόμενο»
ΔΕΗ: Διέθεσε 1,17 εκατ. ίδιες μετοχές σε 178 στελέχη της
AirAsia: Σφραγίζει παραγγελία Airbus ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την κρατική επίσκεψη στη Γαλλία
ONYX Τουριστική: Αίτηση για στρατηγική επένδυση €388,1 εκατ. στη Σάνη Χαλκιδικής
    1x