• Η μυστική συμφωνία Διαμαντίδη – Ολλανδών για την Ελλάκτωρ και μια ωραία ιστορία για την Συριζαία, τον υπουργό Βεσυρόπουλο, το Ζάππειο και τους μπάφους

    Τα βράδια, το άρωμα από τις εξωτικές τζακαράντες, που διαχεόταν στον αέρα και σε παρέσυρε να συνεχίσεις τον περίπατο σου, στους κήπους του Ζαππείου, τώρα καλύπτεται από τη βαριά μυρωδιά του μπάφου.

    the wise man
    image
    the wise man

    Άστραψε και βρόντησε η ομάδα της Viva

    Λοιπόν, η στήλη πληροφορείται ότι στην παρουσίαση που έκανε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προς τις μικρές τράπεζες στις 23 Απριλίου 2021 με αντικείμενο την υπηρεσία eGov-KYC, τα κορυφαία στελέχη της Viva, του Χάρη Καρώνη, άστραψαν και βρόντηξαν κατηγορώντας την Ένωση ότι λειτουργεί, όπως είπαν, ως «Ένωση Συστημικών Τραπεζών» και όχι συλλογικά…

    Η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο καθώς η Ένωση δεν έδινε καμία ενημέρωση για την συγκεκριμένη υπηρεσία – η οποία προβλέπει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού χωρίς χαρτούρα και επίσκεψη στην τράπεζα – στους μικρούς τραπεζίτες πόσο μάλλον στην Viva Wallet η οποία ξεκίνησε πρώτη να δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες…

    Τα στελέχη της Viva απευθυνόμενα, όπως μου μετέφεραν, στα στελέχη της Ένωσης (δεν ξέρω αν ήταν παρούσα η Χαρούλα αλλά σίγουρα θα άκουσε τις φωνές) ανέφεραν ότι γίνονται (από την πλευρά της ΕΕΤ) αυθαίρετες διακρίσεις μεταξύ των μελών της… Στο σημείο αυτό να σας πω ότι οι συστημικές τράπεζες συμμετείχαν εξαρχής στο έργο υλοποίησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

    Οι καιροί αλλάζουν, οι τράπεζες γίνονται ψηφιακές και όταν ετοιμάζεται μια ψηφιακή υπηρεσία το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή η μοναδική ψηφιακή τράπεζα, η Viva… αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί.

    Στέγγος: Απέκτησε γραφείο στην Βουκουρεστίου

    Το `παν και το έκαναν.

    Ο λόγος για την οικογένεια Στέγγου η οποία μας είχε ενημερώσει ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Το deal έγινε και ο Στέγγος έδωσε 450.000 ευρώ και αγόρασε το 50% της ιρλανδικής Mount Street Hellas.

    Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην οδό Βουκουρεστίου, στην καρδιά της Αθήνας και πλέον ο επιχειρηματίας θα μπορεί να βλέπει στο γραφείο του μεσίτες αλλά και τραπεζίτες καθώς η στόχευση είναι να αγοράσει distressed ακίνητα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών…

    Τελικά, συμβαίνει η ολική επαναφορά της οικογένειας από τα κόκκινα δάνεια μέχρι την ναυτιλία…

    Πειραιώς: Πως έγινε η κατανομή

    Κι ενώ η γκρίνια συνεχίζεται, χάνει δυναμική βέβαια ημέρα με την ημέρα, η στήλη αποφάσισε να ασχοληθεί με τα νούμερα της κατανομής στην Ελλάδα.

    Λοιπόν, οι μετοχές για το 15% που διατέθηκε στην ελληνική αγορά μέσω της Δημόσιας Προσφοράς ήταν 180 εκατομμύρια.

    Η ζήτηση έφθασε τα 450 εκατομμύρια μετοχές, εκ των οποίων τα 180 εκατομμύρια ζητήθηκαν από τους παλαιούς μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 και τα υπόλοιπα 270 εκατομμύρια από νέους.

    Οι παλαιοί πήραν 90 εκατομμύρια μετοχές και οι υπόλοιποι πήραν 1 μετοχή για κάθε 4 που ζητούσαν.

    Τα παρκαρισμένα call option της Reggeborgh

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει ότι ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης, ναι εκείνος που αγοράσει την μία βίλα μετά την άλλη στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι της μετοχικής ισορροπίας στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 .

    Ο παίκτης Διαμαντίδης αφού μίλησε με όλες τις πλευρές με τον Ολλανδό αλλά και με το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη ψήφισε τον Ολλανδό και προχώρησε σε μυστική συμφωνία καθώς υπέγραψε call option μαζί του για το ποσοστό που ελέγχει το οποίο εικάζεται ότι ανέρχεται από 4 έως 4,5%.

    Μάλιστα για να ψηφίσει την πρόταση των Μπάκου και Καυμενάκη, λένε πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ότι ζήτησε μετρητά 5 εκατ. ευρώ.

    Οι εφοπλιστές δεν του τα έδωσαν και έτσι καταψήφισε την πρότασή τους.

    Πάντως το δικαίωμα προαίρεσης του Διαμαντίδη μπορεί να ασκηθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου.

    Στην ουρά με call option βρίσκεται και ο Λεωνίδας Μπόμπολας αλλά όπως ακούω δεν βιάζεται ιδιαίτερα καθώς έχει σχέδια για την Ηλέκτωρ…

    Οι 800 τεμπέληδες μιλούν για το ωράριο…

    Η στήλη θα υποκύψει στον πειρασμό και θα αναφερθεί στις δύο συλλήψεις που έγιναν εχθές και αποτελούν το πρώτο θέμα σχολιασμού στα social media και όχι μόνο… Λοιπόν, ο Παπάς απέδειξε ότι χειρίζεται άψογα το twitter και ο Μένιος (Φουρθιώτης) ότι είναι μπλεγμένος σε πολλά… αλλά και πως ο Χρυσοχοϊδης τα πήρε κρανίο μαζί του και θα το πάει μέχρι τέλους.

    Μετά τις συλλήψεις οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ευθυγραμμισμένες και στο μότο «εμείς κάνουμε δουλειά και όχι ανούσια κριτική»… όπως συνέχιζαν η αξιωματική αντιπολίτευση που έβαλε την Νοτοπούλου να πολιτικοποιήσει το τσουρέκι που αγόρασε ο Πρωθυπουργός…

    Έγραψα αξιωματική αντιπολίτευση και θυμήθηκα τον αγώνα της επανάστασης που ξεκίνησε εκ νέου ο κόκκινος Αλέξης με το εργασιακό. Μίλησε λέει σε 800 συνδικαλιστές απ` όλη την Ελλάδα… 800 κηφήνες εννοεί διότι είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστές – σπανίζει χρόνο με το χρόνο το είδος – ουδεμία σχέση με την εργασία δεν έχουν και σαφώς είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλήσουν για ωράριο αφού δεν πατούν επί σειρά ετών στην εργασία τους.

    Τι; Δεν είναι έτσι;

    Πώς ο Χρήστος Ιωάννου έφερε στον αφρό ξανά την ΑΒΑΞ

    Επιστροφή στην κερδοφορία με σταθερό κύκλο εργασιών παρουσίασε το 2020 ο Όμιλος Άβαξ, ο οποίος παρά τις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις λόγω πανδημίας κατέγραψε κέρδη μετά φόρων ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διατηρεί προοπτική σημαντικής ενίσχυσης για το 2021 βάσει του ανεκτέλεστου υπόλοιπου νέων έργων.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για το 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΑΒΑΞ παρά την κρίση συγκρατήθηκε σε €576,6 εκ έναντι €575,9 εκ του 2019.

    Σε ενοποιημένη βάση, ο Όμιλος ΑΒΑΞ παρουσίασε κέρδος προ φόρων ύψους €3,3 εκατομμυρίων το 2020 έναντι ζημιάς €11,2 εκατομμυρίων το 2019, μετά από μία μακρά περίοδο ζημιογόνων αποτελεσμάτων.

    Το αφεντικό της ΑΒΑΞ Χρήστος Ιωάννου είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις της εταιρείας του. Και προφανώς και με την πορεία της μετοχής που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει ράλι από τα 0,6 ευρώ (στις αρχές Μαρτίου) στα 1,04 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι πλέον στα 150 εκατ. ευρώ ΑΒΑΞ -1,35% 1,46.

    Το Ζάππειο, η 71χρονη πρόεδρος και ο Παπαγγελόπουλος

    Η ιστορία που θα σας διηγηθώ έχει από όλα.  Εμπλέκονται πολλοί.  Καταρχήν μια φανατική -σταλινική-  71χρονη Συριζαία που είναι συγγενής του γίγαντα κατηγορούμενου τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο υφυπουργός Βεσυρόπουλος και ένας παράνομος παρκαδόρος.

    Α και κάποια παλιόπαιδα που έχουν μετατρέψει το Ζάππειο σε μπαφοκατάσταση, με την ανοχή της διοίκησης.

    Αποκλειστικός υπεύθυνος να επιλύσει τα θέματα με την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, όπως αποκαλείται η διοίκηση του Ζαππείου είναι ο αρμόδιος υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος.

    Παρόλο λοιπόν η νυν διοίκηση είχε διοριστεί από τον Σύριζα και ενώ η θητεία της έχει λήξει από τον Νοέμβριο 2020, εξακολουθεί να διαφεντεύει και να παίρνει καίριες αποφάσεις για το κληροδότημα.

    Η 71χρονη Πρόεδρος του Ζαππείου, Χρυσάνθη Βαγενά, (γεν.1950) συγγενής του τέως υπουργού και κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στενή συνεργάτιδα του Νίκου Κοτζιά, στο Υπουργικό του Γραφείο, για 4 χρόνια, συνταξιούχος εμπειρογνώμων υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα ξαναδιοριστεί Πρόεδρος και θα ορίσει εκείνη και τα μέλη του Δ.Σ, χωρίς να υπολογίζει την άποψη του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο οποίος από τον νομό έχει την απόλυτη ευθύνη.

    Γνωστή και ως «ο πιο στενός άνθρωπος του Κοτζιά», η Βαγενά, λέγεται ότι ήταν ένας βασικός κρίκος του σταλινικού συστήματος που εκείνος εγκαθίδρυσε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Όπως λένε πηγές «τίποτα δεν γινόταν, ούτε μύγα δεν έμπαινε στο γραφείο του Κοτζιά χωρίς γνώση και έγκριση της παντοδύναμης Βαγενά.

    Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η Χριστίνα Βαγενά, επαναλαμβάνει σε όλους ότι «εμένα δεν με κουνάει κανείς!» και κάθε φορά διατυμπανίζει ότι έχει στηρίγματα από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού έως τον αρχιεπίσκοπο  και τον πρόεδρο της Βουλής…λόγω καταγωγής της από την Ήπειρο.

    Με εκείνα και με τα άλλα κατάφερε να παραμείνει στη θέση της εξαντλώντας όχι μόνο τη θητεία της αλλά παραμένοντας ακόμη έως σήμερα.

    Πώς έχει «παραμυθιάσει» τον Βεσυρόπουλο;

    Μήπως ο Βεσυρόπουλος ή κάποιος άνθρωπος του ξεπληρώνει χάρες στον Παπαγγελόπουλο ή στον Κοτζιά εν αγνοία του Μεγάρου Μαξίμου;

    Στο Μέγαρο Μαξίμου (ΜΜ) που γνωρίζουν τι έχει συμβεί είναι έξαλλοι.

    Αναρωτιούνται στο ΜΜ «από που αντλεί αυτή τη σιγουριά η νυν πρόεδρος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των μελών του ΔΣ από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, όπου και υπάγεται το κληροδότημα».

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο Ζάππειο Μέγαρο, το κέντρο του πολιτισμού και ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της χώρας επικρατεί η ρήση  « μπάτε σκύλοι αλέστε».

    Το πολυσύχναστο στέκι «Αίγλη» στο Ζάππειο Μέγαρο και ο παρακείμενος κινηματογράφος ρημάζουν βυθισμένα στην αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

    Αν είστε και εσείς από κείνους που πιστεύουν ότι στρατηγικός επενδυτής έχει μισθώσει την Αίγλη στο Ζάππειο Μέγαρο και το σχεδόν γκρέμισμα της είναι μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας που λόγω της πανδημίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αυταπατάσθε.

    Δυστυχώς αυτό το σχεδόν γκρεμισμένο μαγαζί είναι το απομεινάρι της Αίγλης, από τον τελευταίο μισθωτή της, στο Ζάππειο Μέγαρο.

     Τα ερωτήματα

    Εύλογα τα ερωτήματα που τίθενται:

    1. Το ΔΣ του Ζαππείου έλαβε κάποιες ενέργειες για να αποτρέψει την εκτόξευση του χρέους από μισθώματα της προηγούμενης μισθώτριας εταιρείας συμφερόντων Κοντομηνά, ή να διεκδικήσει το υπέρογκο ποσό των 500.000 ευρώ μέσω κατασχέσεων;
    2. Γιατί επέτρεψε το απόλυτο ξεγύμνωμα του μαγαζιού, το οποίο μετατράπηκε σε γιαπί;
    3. Γιατί δεν έγινε δεκτή πρόταση αξιοποίησης, όπως η ενοικίαση του κινηματογράφου από την «Σπέντζος Φιλμς» έναντι 45.000 ευρώ, αλλά αποκρούστηκε αναίτια (βλέπε το 1ο έγγραφο στο τέλος του κειμένου);

    Η ότι επιτράπηκε στο κυλικείο το Φωκιανού να ανοίξει δίοδο προς τον Κήπο του Ζαππείου, καταπατώντας χώρο του.

    1. Αληθεύει ότι ενώ υπάρχει έγγραφο της ΑΑΔΕ προς τις υπηρεσίες του Ζαππείου σχετικά με τον άλλο μισθωτή της Όασης ότι υπόκειται στις σχετικές ρυθμίσεις σχετικά με τα μισθώματα εταιρειών που είναι κλειστά λόγω lockdown έγινε προσπάθεια από το ΔΣ απομάκρυνσης του με την επίκληση ότι δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του;

    Παρατηρείται και το εξής οξύμωρο, ενώ το Ζάππειο Μέγαρο με τον περιβάλλοντα χώρο του εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών, κυκλοφορεί  παράνομος παρκαδόρος που εισπράττει 10 ευρώ χωρίς απόδειξη για στάθμευση (βλέπε το 2ο έγγραφο στο τέλος του κειμένου).

    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η κ. Πρόεδρος δεν ξέρει ότι συμβαίνουν αυτά.

    Εκτός εάν θεωρεί τους υπουργούς βλάκες η πολύ βλάκες.

    Οι μπάφοι

    Τα βράδια, το άρωμα από τις εξωτικές τζακαράντες, που διαχεόταν στον αέρα και σε παρέσυρε να συνεχίσεις τον περίπατο σου, στους κήπους του Ζαππείου, τώρα καλύπτεται από τη βαριά μυρωδιά του μπάφου, που φθάνει στους περίοικους, αφού η ερημωμένη Αίγλη, αποτελεί πλέον στέκι διακίνησης ναρκωτικών.

    Εγκαταλελειμμένος πια και σκοτεινός, χωρίς καμία φύλαξη, ο περιβάλλων χώρος του Ζαππείου τα βράδια μεταμορφώνεται σε άντρο κακοποιών και άστεγων και όπως περιγράφουν περαστικοί επικίνδυνων άστεγων ( πρεζόνια) και κάθε λογής εθνικοτήτων.

    Ζάππειο Μέγαρο
    Η πρόταση της Σπέντζος Films για το Ζάππειο Μέγαρο

     

    Ζάππειο Μέγαρο
    Η καταγγελία οδηγού για τον παράνομο παρκαδόρο στο Ζάππειο Μέγαρο

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.