ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνελήφθησαν 7 άτομα και αναζητούνται άλλα 11, τα οποία, σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διευκόλυνε την παράνομη έξοδο και προώθηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές, από την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, χθες, Τρίτη 7 Ιουλίου. Σημειώνεται, ότι από τους 7 συλληφθέντες, οι 6 είναι Έλληνες και ο άλλος αλλοδαπός. Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη μέσα σε φορτηγό – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, με προορισμό την Ιταλία. Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στην κρύπτη. Στις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η πολυμελής σπείρα, μόνο τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από την Ελλάδα, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.