• Κοινωνία

    Εμπλοκή αστυνομικών σε σπείρες σωματεμπορίας στην Καλαμάτα

    • NewsRoom
    Δολοφονική επίθεση σε 65χρονο επιχειρηματία στο Φάληρο - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση


    Για εμπλοκή σε σπείρα σωματεμπορίας κατηγορούνται δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας Αρκαδίας, οι οποίοι δρούσαν ως πληροφοριοδότες στα μέλη του κυκλώματος σχετικά με τις επικείμενες επιχειρήσεις των συναδέλφων τους στην Καλαμάτα. Σε βάρος τους κινήθηκε ποινική διαδικασία, ωστόσο δεν συνελήφθησαν, καθώς το αυτόφωρο είχε παρέλθει. Η αστυνομία εξάρθρωσε την σπείρα και προχώρησε στη σύλληψη επτά Ελλήνων και μιας αλλοδαπής γυναίκας για διάπραξη πολλών περιπτώσεων προαγωγής γυναικών στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας και στην Τρίπολη Αρκαδίας.

    Κατά την διάρκεια των ερευνών διακριβώθηκε η δράση ακόμα μίας σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης σπείρας. Δύο από τα συλληφθέντα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.

    Διάλογοι των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών

    Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι δύο αστυνομικοί παρακολουθούνταν από συναδέλφους τους εδώ και πέντε μήνες, ενώ χαρακτηριστικοί είναι κάποιοι από τους διαλόγους, που δημοσιοποιήθηκαν.

    Καταστηματάρχης: Σίγουρα δεν έχουμε τίποτα περίεργο;

    Αστυνομικός: Όχι ρε, μην αγχώνεσαι.

    Καταστηματάρχης: Απλώς να, είδα να περνάει από το μαγαζί το «μαύρο», το «χάρο».

    Μάλιστα, σε άλλη συνομιλία ο αστυνομικός φέρεται να ενημερώνει καταστηματάρχη ότι μία από τις κοπέλες του θα συλληφθεί.

    Αστυνομικός: Θα προσαχθεί και θα προχωρήσουν σε σύλληψη. Κοίτα να αποφύγει τη σύλληψη. Μετά τα μεσάνυχτα δεν θα ισχύει το αυτόφωρο. Προστάτευσε τα πράγματά σου. Θα αναζητηθεί δεόντως. Να κρυφτεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μακελειό σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ: Οκτώ νεκροί και τραυματίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Φωκίδα: Αυτοκτόνησε μητέρα τριών παιδιών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος μετά τους σεισμούς – Εκκενώθηκαν σπίτια



    ΣΧΟΛΙΑ