• Κοινωνία

    Εξαφάνιση στην Ικαρία: Ο τσακωμός και το κινητό που έδωσε σήμα- Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

    Η Αγγλίδα αστροφυσικός


    Στη διαδρομή στην οποία κινήθηκε η αστροφυσικός που εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας θέλουν πλέον να επικεντρωθούν οι Αρχές, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που δίνει για την τοποθεσία της το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το κινητό της.

    Μια σημαντική εξέλιξη για τις έρευνες έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, καθώς το κινητό ξαφνικά άρχισε και πάλι να εκπέμπει σήμα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έστειλαν στο κινητό δύο μηνύματα SMS, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση. Ένα 24ωρο αργότερα, ωστόσο, το κινητό έδειξε και πάλι να εκπέμπει σήμα. Οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον τα ενδεχόμενα, σχετικά με το ποιος μπορεί να άνοιξε το κινητό, αν ήταν η ίδια ή κάποιος άλλος.

    Αναφορικά με αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τις έρευνες εντοπισμού της προέλευσης του σήματος, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι το κινητό έδωσε σήμα από δύο διαφορετικά σημεία. Το ένα, μάλιστα, προέρχεται από την περιοχή Φούρνοι, ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την Ικαρία.

    Οι Αρχές ζήτησαν να έρθει στο σημείο των ερευνών ειδικός τεχνικός, ο οποίος να μπορεί να απενεργοποιήσει το σήμα που δίνει η κεραία των Φούρνων, ώστε να εντοπιστεί η κεραία της Ικαρίας, που έδινε σήμα στο κινητό της Αγγλίδας αστροφυσικού, με απώτερο στόχο να μπορέσουν να εντοπίσουν τη συσκευή του κινητού της και στη συνέχεια τα ίχνη της γυναίκας. Τα βήματα αυτά έδωσαν ήδη αποτελέσματα και τώρα οι Αρχές έχουν εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο του νησιού, όπου και πέφτει το βάρος των ερευνών.

    Ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Κύπριος σύντροφος της 35χρονης, που ήταν και εκείνος που κατήγγειλε στην αστυνομία την εξαφάνισή της, μίλησε στον ΑΝΤ1. Ο 38χρονος απηύθυνε έκκληση προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμβάλλουν στην εύρεση του ακριβούς σημείου, από το οποίο έδωσε σήμα για τελευταία φορά το κινητό της 34χρονης.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα, «Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία».

    Ταυτόχρονα και η αδελφή της 34χρονης που αγνοείται, Γιάνα Κρίστοφερ, στέλνει το δικό της μήνυμα μέσω των social media, ζητώντας από όλους να μην προσπαθούν να την καλέσουν στο κινητό, ώστε να βοηθήσουν έτσι την αστυνομία να την εντοπίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    «Η αδελφή μου, Νάταλι Κρίστοφερ αγνοείται από χθες στην Ικαρία της Ελλάδας. Αν έχετε τον αριθμό της, σας παρακαλώ ΜΗΝ την καλείτε. Αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τη θέση της με το κινητό της», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της η αδελφή της 34χρονης.

    Η ανάρτηση της αδελφής της 34χρονης Νάταλι Κρίστοφερ

    Παράλληλα με αυτά, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που έλαβε από εργαζομένους στο ξενοδοχείο, αλλά και τα ευρήματα από το δωμάτιο, όπου διέμενε η 34χρονη.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, προς το παρόν κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται από την Αστυνομία.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν καταθέσεις και ευρήματα, που περιπλέκουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, στις έρευνες που διεξήγαγαν οι αστυνομικές αρχές στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η κοπέλα, βρέθηκε ένα σεντόνι λερωμένο με κηλίδες αίματος, το οποίο σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν μέχρι αυτή την ώρα, προέρχεται από ρινορραγία, η οποία ωστόσο παραμένει άγνωστο από ποια αιτία προκλήθηκε.

    Ο σύντροφος της 34χρονης κατέθεσε στην αστυνομία ότι πράγματι η γυναίκα είχε ρινορραγία. Στο δωμάτιο βρέθηκαν και κάποια χαρτομάντιλα, τα οποία ήταν λερωμένα με αίμα. Όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν σταλεί για εξέταση στο εγκληματολογικό, με στόχο να ρίξουν φως στην υπόθεση και για ξεκαθαρίσουν αν τα όσα ισχυρίζεται ο σύντροφος της αστροφυσικού είναι αληθή.

    Μια σημαντική πληροφορία είναι αυτή που έδωσε στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση η καμαριέρα, που καθάριζε το δωμάτιο της 34χρονης.

    Η εργαζόμενη του ξενοδοχείου, συγκεκριμένα, κατέθεσε στην Αστυνομία ότι το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης της 34χρονης, άκουσε φωνές προερχόμενες από το δωμάτιο, ενώ, όταν μπήκε να καθαρίσει, βρήκε ένα σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του δωματίου, κάνοντάς την να υποθέσει ότι είναι αρκετά πιθανό το ζευγάρι να κοιμήθηκε χώρια το προηγούμενο βράδυ.

    «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν περίπου στις 10π.μ., ο σύντροφος της Νάταλι είπε πως του είχε τηλεφωνήσει, λέγοντάς του πως βγήκε για τρέξιμο στον Αγιο Κήρυκο.

    Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί της, χωρίς να την βρίσκει και στις 12:40 το μεσημέρι πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή της. Έκτοτε, οι έρευνες για τον εντοπισμό της στο νησί έχουν ξεκινήσει, με την συνδρομή της πυροσβεστικής, αλλά και δύο ελικοπτέρων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί ως τώρα ίχνη της αστροφυσικού.

    Επιπλέον, μιλώντας σε εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, δεν έδωσε στοιχεία μεν για την εξέλιξη των ερευνών, αλλά και δεν διέψευσε την είδηση ότι βρέθηκε σήμα στο κινητό της. Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, είπε ότι εξετάζονται ακόμη όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση της αστροφυσικού.



    ΣΧΟΛΙΑ