• Κοινωνία

    Εύβοια: Θετική έκβαση για τους ηλικιωμένους πρωταγωνιστές της viral φωτογραφίας από το φλεγόμενο Πευκί

    • NewsRoom

    Ο Γεώργιος και η Παρισσώ Λιάκου με το σκυλάκι τους, Μπέλα εκκενώνουν το φλεγόμενο Πευκί ΑΠΕ/ΜΠΕ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα μια φωτογραφία με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τη βόρεια Εύβοια, που βρίσκεται σε φέρι μποτ, καθώς εκκενώνει το φλεγόμενο Πευκί.

    Πρόκειται για μία από τις πιο «δυνατές», συγκινητικές φωτογραφίες που καταγράφουν το μέγεθος του δράματος και της τραγωδίας που εκτυλίσσεται την τελευταία εβδομάδα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, την Εύβοια, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

    Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι από την πύρινη λαίλαπα που καίει χωρίς να λογαριάζει κανέναν.

    Οι πρωταγωνιστές της εν λόγω φωτογραφίας, που απαθανάτισε ο Κώστας Τσιρώνης για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο Γεώργιος Λιάκος, 89 ετών και η Παρισσώ Λιάκου, 87 ετών από το χωριό Πευκί.

    Στην αγκαλιά τους βρίσκεται το μικρό τους σκυλάκι, η Μπέλα, την οποία φρόντισαν να πάρουν μαζί τους για να τη σώσουν.

    Το λυπημένο βλέμμα της γυναίκας και η αβεβαιότητα για την τύχη τους έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ σήμερα μαθαίνουμε ότι πλέον το ζευγάρι έχει επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι τους, το οποίο δεν έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά!

    Ειδικότερα, η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία έκανε μια ανάρτηση χθες με τη φωτογραφία, όπου ζητούσε από τους συγγενείς του ζευγαριού να έρθουν σε επαφή μαζί της. Σκοπός ήταν να καλυφθούν τα έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας και διατροφής της σκυλίτσας τους για τουλάχιστον ένα χρόνο.

    «Βοήθεια προς τους ηλικιωμένους ΗΡΩΕΣ. Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία παρακαλεί τους συγγενείς του κ. Γιώργου 89 ετών, και της συζύγου του Παρισσώ 87 ετών με το σκυλάκι τους Μπέλα, που επιβιβάστηκαν εσπευσμένα με δεκάδες άλλους στο ferry boat στο Πευκί για να γλυτώσουν απ’ τη φωτιά, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο μας διότι εμείς δεν έχουμε άλλα στοιχεία επικοινωνίας.

    Σκοπός μας είναι μέσω των ευγενικών χορηγών και μελών μας να καλύψουμε για τουλάχιστον ένα χρόνο τα έξοδα διατροφής και κτηνιατρικής φροντίδας της Μπέλας, που με περισσή ευαισθησία κι αγάπη, οι ίδιοι φρόντισαν να πάρουν μαζί τους», έγραψαν.

    Ωστόσο, σήμερα η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία ενημέρωσε την αρχική ανάρτηση γράφοντας: «Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι οι άνθρωποι επέστρεψαν στο σπίτι τους το οποίο δεν έχει υποστεί ζημιές, παρ’ όλα αυτά η προσφορά μας ισχύει».

    Δείτε την ανάρτησή τους:

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιές στην Εύβοια: Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Ουίλιαμς πήγαν να βοηθήσουν -«Όταν δεν γίνεται, πάμε εμείς»

    Εθνικό Αστεροσκοπείο: Έως τα Αντικύθηρα και πέρα επιβαρύνθηκε η ατμόσφαιρα από τον καπνό των πυρκαγιών

    Γιώργος Αγγελόπουλος: Με το σκάφος του στο φλεγόμενο Πευκί Ευβοίας – Συγκλονιστικές εικόνες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ