ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καπνός από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα μας έχει επιβαρύνει τις ατμοσφαιρικές συνθήκες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα Αντικύθηρα, όπως δείχνει μελέτη της ομάδας ReaCT του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Σύμφωνα με τις καταγραφές του Παρατηρητηρίου ΠΑΓΓΑΙΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου στα Αντικύθηρα, ο φόρτος των αιωρούμενων σωματιδίων καπνού στην ατμοσφαιρική στήλη είναι έξι φορές μεγαλύτερος του μέσου όρου που παρατηρείται τον Αύγουστο.
Επίσης, όπως δείχνουν οι μετρήσεις του Ινστιτούτου, που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο NASA-AERONET, οι στρωματώσεις του καπνού μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές σε ύψη έως των 3 χλμ, επηρεάζοντας τις ατμοσφαιρικές συνθήκες σε αποστάσεις που φτάνουν έως και την Αφρική.
Διαβάστε επίσης:
ΟΗΕ για κλιματική αλλαγή: Η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι πιστεύαμε
Γιάννης Καλλιάνος: Να δοθεί σύνταξη €1.000 στην οικογένεια του νεκρού εθελοντή πυροσβέστη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα νέα asset του Αλέξη Τσίπρα – Η «επτάδα» της ΕΛΑΣ για την οικονομία
- Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο Mononews: Τι σηματοδοτεί η νέα επένδυση της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
- Μίδας του NBA o Αντετοκούνμπο! 58 εκατ. δολάρια τον χρόνο και βλέπει τα 275 εκατ.
- Οδυσσέας Αθανασίου: Μέρισμα το 2029 από τη Lamda Development
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.