• Κοινωνία

    ΕΣΠΗΤ: Μαυρορεμένοι επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια

    • NewsRoom


    Στην καταγγελία της «βίαιης, βάρβαρης και απρόκλητης σωματικής επίθεσης» που δέχτηκε στα Εξάρχεια ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου «από ομάδα μαυροφορεμένων αγνώστων» προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ).

    Όπως επισημαίνει το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, «για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της με βίαιες και βάρβαρες ενέργειες από ακραία και αντιδημοκρατικά στοιχεία που καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες πρακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση, όχι μόνο των ανθρώπων του Τύπου, αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση, θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας».

    Η επίθεση κατά του φωτορεπόρτερ έγινε το περασμένο Σάββατο. Ο Αλέξανδρος Σταματίου έκανε λόγο για στοχοποιημένη επίθεση, «που σχετίζεται με το γεγονός ότι κάλυψε στενά τις εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά».

    Ο φωτορεπόρτερ καθώς έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες. Όπως περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο». Πρόσθεσε ότι επίθεση δέχθηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του.

    Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταματίου είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε προσπάθησαν να του την κλέψουν.

    «Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ’ όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια».



    ΣΧΟΛΙΑ