ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει δύο σημαντικές εκδηλώσεις συνάντησης με τους νέους των περιοχών που αφήνουν πίσω τους τις ρυπογόνες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και στις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τις 11.00 έως και τις 15.00.
Στις εκδηλώσεις αυτές, φοιτητές των Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου αλλά και όλοι οι νέοι ηλικίας 16 έως και 29 χρονών που είναι κάτοικοι των περιοχών δίκαιης μετάβασης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπρόσωπους του Προγράμματος για τη Δίκαιη Μετάβαση για το αντικείμενό του, να εξοικειωθούν με την ορολογία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε Εργαστήρια Δημιουργίας Ιδεών ανταλλάσσοντας ιδέες και εντοπίζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης γύρω από τα σύγχρονα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, πράσινης καινοτομίας και οικονομίας σε τοπικό επίπεδο κ.ο.κ.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;» με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.
Οι εκδηλώσεις, που είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό, στόχο έχουν να ξεκινήσει μία ουσιαστική επικοινωνία με τους νέους των περιοχών ενεργειακής μετάβασης δημιουργώντας αφετηρίες για το μέλλον τους.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του GREEN TANK και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.
Διαβάστε περισσότερα:
Τι ανακοίνωσαν Δένδιας-Πιερρακάκης για τις Στρατιωτικές Σχολές – Μισθός 609 ευρώ σε σπουδαστές
Τράπεζα Κύπρου: Ακύρωσε 116,364 ίδιες μετοχές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χέγκσεθ: Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να εκτελέσει ό,τι αποφασίσει ο Τραμπ για το Ιράν
- Η Νvidia προσέφερε βοήθεια στην κινεζική DeepSeek για την ανάπτυξη του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης R1
- Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν κοιμάμαι στα υπουργικά συμβούλια, κλείνω τα μάτια γιατί βαριέμαι»
- Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης έξω από το «Παπαγεωργίου»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.