Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφή Στέφανου Κασιμάτη για 2 χρόνια μετά το σχόλιό του για την Φώφη Γεννηματά

Στέφανος Κασιμάτης

Στέφανος Κασιμάτης


Στη διαγραφή του Στέφανου Κασιμάτη, δημοσιογράφου της εφημερίδας «τα ΝΕΑ» για 2 δύο χρόνια, προχώρησε το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αφορμή στάθηκε ένα κατακριτέο -το λιγότερο- σχόλιο που είχε γράψει για την αδικοχαμένη πρώην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αφουγκραζόμενο το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας, κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και έκρινε ότι ο συνάδελφος παρέβη τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Εκτιμά ότι παρόμοια δημοσιεύματα βλάπτουν το επάγγελμα και καθιστούν τους δημοσιογράφους ανάλγητους και ασεβείς. Ο σεβασμός που οφείλουμε σε έναν νεκρό, δεν μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε απαξιωτικά και κυνικά, προσβάλλοντας τον ίδιο, αλλά και τους οικείους του. Με την τελευταία παράγραφο του σχολίου του, όσο και αν προσπάθησε να το ελαφρύνει προσθέτοντας την έκφραση «Αξιοσημείωτη ειρωνεία», προκάλεσε την αγανάκτηση του συνόλου που πενθούσε.

Ο συν. Σ. Κ. κλήθηκε από την γραμματεία του Συμβουλίου να ορίσει μάρτυρες και να απολογηθεί. Απάντησε ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί στην πειθαρχική διαδικασία, απαξιώνοντας το θεσμό του Πειθαρχικού και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του.

Κατόπιν αυτών, το ΠΠΣ ομόφωνα έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο τον εγκαλούμενο συν. Σ. Κ., για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 2, εδ. ε’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας

Ως προς την ποινή, ομόφωνα επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 2 χρόνων από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τι έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης

Η ΕΣΗΕΑ τιμώρησε τον δημοσιογράφο λόγω ενός σχολίου του για τη Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο του στα «Νέα», λίγες μέρες μετά τον θάνατό της. Μεταξύ άλλων έγραψε ότι «αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, το οποίο μάλιστα είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Θανάσης Κουκάκης: Εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου για παρακολούθηση του κινητού τουΣΧΟΛΙΑ