• Κοινωνία

    Έρχονται ανακοινώσεις για σκληρά τοπικά lockdown

    • NewsRoom


    Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση για πιο αυστηρά lockdown -τύπου Μαρτίου- σε 10 περιοχές όπου τα κρούσματα σημείωσαν μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για περιοχές της δυτικής Αττικής και της βόρειας Ελλάδας.

    Δεν αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ή το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

    Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών.

    Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη):

    «Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές» σημείωσε.

    Επισήμανε ότι για την κατάσταση που επικρατεί στη δυτική Αττική η Επιτροπή ενημερώθηκε χθες, ωστόσο μετά από σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι εννοούσε πως χθες συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση από τους επιστήμονες. «Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Βατόπουλος.

    Ο καθηγητής συνέστησε στον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή, καθώς «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

    Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

    Χθες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων παρατηρούνται σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Κικίλιας: 10 περιοχές στο «κόκκινο», προειδοποίηση για Κοζάνη και Δυτική Αττική

    Για ρεβεγιόν στα ακριβά ξενοδοχεία ετοιμάζονται οι Αθηναίοι – Οι τιμές, οι προσφορές και οι αντιδράσεις



    ΣΧΟΛΙΑ