• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα χρόνου να ομολογήσει η 35χρονη – Τα στοιχεία που την «καίνε»

    • NewsRoom
    Καλλιθέα


    Συνεχίζεται, έως αυτή την ώρα, η ανάκριση της 35χρονης γυναίκας, που προσήχθη το πρωί της Πέμπτης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα

    Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου να ομολογήσει η 35χρονη την συμμετοχή της στην επίθεση κατά της 34χρονης Ιωάννας.

    Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα με την προσαγωγή της από τις αστυνομικές Αρχές, άνδρες της Αστυνομίας διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι της 35χρονης, όπου και βρέθηκαν δύο αντικείμενα – κλειδιά για την λύση της υπόθεσης. Το πρώτο είναι μία τηλεκάρτα, την οποία η δράστις φαίνεται να χρησιμοποίησε για να καλέσει ραδιοταξί, ώστε να φύγει από τον τόπο της επίθεσης, αφού είχε πετάξει το βιτριόλι στην 34χρονη.

    Το δεύτερο είναι μία περούκα, όπως αυτή που φορούσε η δράστις της επίθεσης για να μην είναι αναγνωρίσιμη.

    H ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

    Μετά την έρευνα στο σπίτι, η Αστυνομία εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες,  κάποια ακόμη στοιχεία, τα οποία αυτή την ώρα διερευνώνται.

    Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η 35χρονη είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

    Σημειώνεται ότι μία ακόμη γυναίκα πρόκειται να προσαχθεί, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα.

    Όπως όλα δείχνουν, το κίνητρο πίσω από την επίθεση της «βιτριολίστριας» ήταν προσωπικό, καθώς η δράστις φέρεται να είχε ερωτική αντιζηλία με την 34χρονη Ιωάννα. Πιο συγκεκριμένα, η βασική ύποπτη φέρεται να είχε εμμονή με την 34χρονη.

    Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν σε ένα γάμο στην Αιτωλοακαρνανία πριν από περίπου ένα χρόνο. Εκεί, η 35χρονη είχε πάει με τον σύντροφό της, όπου και πρωτοσυνάντησαν την Ιωάννα. Μετά τον γάμο, το θύμα δέχθηκε αίτημα φιλίας από τον σύντροφο της προσαχθείσας. Και, ακολούθως, η 35χρονη άρχισε να ενοχλεί έντονα την Ιωάννα, κατηγορώντας την για τις σχέσεις της με τον σύντροφο της.

    Βάσει των νεότερων στοιχείων που προκύπτουν, οι δυο γυναικών γνωρίζονταν, ωστόσο δεν διαπιστώνονται φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά μόνο μια απόμακρη επαφή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση μεταξύ των οικογενειών των δυο γυναικών, οι οποίες έχουν κοινό τόπο καταγωγής την Αιτωλοακαρνανία.

    Τα social media της 34χρονης Ιωάννας αποδείχτηκαν πολύτιμα στην έρευνα της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό των προσώπων που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι η Ιωάννα, στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη που προσήχθη είχε εξοργιστεί από αίτημα φιλίας του συντρόφου της στην Ιωάννα.

    Η 35χρονη φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με τον δικηγόρο και η επαφή του με την άτυχη Ιωάννα θεωρήθηκε από την ύποπτη ως «εμπόδιο» για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του. Αστυνομικοί μιλούν για προγενέστερη «εμμονή» της εν λόγω γυναίκας σε βάρος της 34χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας γιατί  ήξερε -μέσα από ένα πλέγμα κοινών γνωριμιών- ότι εκεί εργαζόταν η 34χρονη και δεν γνώριζε τη διεύθυνση της κατοικίας της.

    Όπως έγινε γνωστό, κατάθεση στις Αρχές έχει δώσει και ο σύντροφος της 35χρονης, αναφερόμενος στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την φερόμενη ως δράστρια, ενώ είπε στους αστυνομικούς πως γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.

    Οι πληροφορίες λένε ότι ο άνδρας υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και όλα ήταν στο μυαλό της.

    Φέρεται, δε, να είπε ότι η ύποπτη πίστευε ότι για το γεγονός ότι η σχέση τους έχει βαλτώσει και δεν προχωράει οφείλεται στην επαφή που είχε με την Ιωάννα. Ο ίδιος διέψευσε ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ωστόσο η ύποπτη φαίνεται πως ήταν πεπεισμένη για το αντίθετο.



    ΣΧΟΛΙΑ