• Κοινωνία

    Επίθεση με βιτριόλι: Συνεχίζεται η δίκη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων

    • NewsRoom
    βιτριόλι


    Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

    Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει με την αγόρευση του συνηγόρου της Ιωάννας, Νίκου Αλεξανδρή. Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση αγόρευσε πρώτος ο  συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «η μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορούμενης είναι ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης». Η 36χρονη μόλις άκουσε την τοποθέτηση του δικηγόρου ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

    Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, τον λόγο θα πάρει η υπεράσπιση, με τον συνήγορο της 36χρονης κατηγορουμένης, Σάκη Κεχαγιόγλου και τους συνεργάτες του. Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την 36χρονη ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας της Ιωάννας.

    Τη δράστη που «ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή», όπως περιέγραψε «ενεργώντας από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό», ολοκλήρωσε το δολοφονικό σχέδιο που κατέστρωνε σχεδόν 1 χρόνο: «Να εξολοθρεύσει την Ιωάννα ρίχνοντας της τουλάχιστον 1 λίτρο από το καταστροφικά επικίνδυνο χημικό οξύ».

    Κόλαφος ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη για την κατηγορούμενη που, καθ’ όλη τη διάρκεια, κοιτούσε, ανέκφραστη, με παγερό βλέμμα μπροστά της.

    Αμίλητη στην άλλη άκρη της αίθουσας παρακολουθούσε η Ιωάννα.

    Ο εισαγγελέας επικαλέστηκε όλα τα στοιχεία, τις καταθέσεις, τις φωτογραφίες, τα μηνύματα, τις εκθέσεις των ειδικών. Και περιέγραψε την ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Ιωάννας.

    Αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου

    Δύο ή τρεις συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου απομένουν πριν η 37χρονη Έφη ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για την επίθεση που έκανε τον Μάιο του 2020 σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου με μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.

    Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

    Πιθανότατα την Παρασκευή θα ανακοινωθεί  η απόφαση για την ενοχή της κατηγορουμένης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη για βιτριόλι: Απαθής και ψύχραιμη η κατηγορουμένη – «Ήθελα να πονέσει, όπως πόνεσε η ψυχή μου»

    Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη καταρρίπτονται από τη δικογραφία, λέει η Ιωάννα

    Ιωάννα προς Έφη: Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;



    ΣΧΟΛΙΑ