• Κοινωνία

    Δίκη για βιτριόλι – Ιωάννα προς Έφη: Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;

    Έφη Καρακάντζουλα-Βιτριόλι

    Έφη Καρακάντζουλα


    Η ώρα της απολογίας της 36χρονης που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα έφτασε.

    Η κατηγορουμένη ήδη βρίσκεται στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας και περιμένει τον πρόεδρο του δικαστηρίου να την καλέσει για να δώσει -ουσιαστικά για πρώτη φορά- ολόκληρη τη δική της αλήθεια για το κίνητρο της πρωτοφανούς πράξης της.

    Το θύμα της βρίσκεται και σήμερα στο δικαστήριο περιμένοντας απαντήσεις στο μεγάλο «γιατί» που τη βασανίζει.

    Νωρίτερα, ο δικηγόρος της δράστιδος υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο το αίτημα για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

    «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία», είπε ο δικηγόρος.

    Με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη καιρό πριν, αλλά και μετά την επίθεση.

    «Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας και κατέληξε:

    «Το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην Εισαγγελία».

    Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει για το αν θα καλέσει ή όχι τα 2 πρόσωπα και στη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

    Οι αστυνομικοί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη εκτός δικαστικής αίθουσας.

    Η απολογία της κατηγορουμένης

    Κατά την έναρξη της απολογίας, η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα.

    «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένειά της, αλλά και από την οικογένειά μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου», ανέφερε με τον αδελφό της Ιωαννας Παλιοσπύρου να φωνάζει από το ακροατήριο «νιάου».

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία Καρολάιν: Τελείωσε η ανάκριση – Δεν εντοπίστηκε συνεργός

    Πρόταση εισαγγελέα για Μάτι: «Σε δίκη Δούρου, Ψινάκης και άλλοι 25»

    Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η κατάθεση του ψυχιάτρου της Ιωάννας – Ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει



    ΣΧΟΛΙΑ