• Κοινωνία

    Επεισόδια στο Σύνταγμα: 8 τραυματίες φοιτητές – Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους

    • NewsRoom

    Αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχειρούν στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια ταραχών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Ολοκληρώθηκε ο ακτινολογικός έλεγχος των 8 φοιτητών οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

    Οι τραυματίες φέρουν τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών για να τους διαλύσουν. Η ένταση μεταφέρθηκε στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος όπου ομάδα ΔΙΑΣ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους στην οδό Ερμού, ενώ κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημίες σε καταστήματα.

    Γύρω στις 5 το απόγευμα, με τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει, η Σταδίου αποδόθηκε στην κυκλοφορία, ενώ οι διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Αμαλίας.

    Κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

    Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές, ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 9 προσαγωγές. Μπροστά από τη Βουλή παραμένουν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    Διαβάστε επίσης

    Πιερρακάκης-Βορίδης: Έδειξαν φωτογραφίες φλεγόμενων αστυνομικών από μολότωφ από τα επεισόδια

    Σύνταγμα: Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο με χημικά και μολότοφ

    Μητσοτάκης: Στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα με Φον ντερ Λάιεν, Μελόνι και Ντε Κρο



    ΣΧΟΛΙΑ