• Κοινωνία

    Σύνταγμα: Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο με χημικά και μολότοφ

    Σύνταγμα

    Επεισόδια στο Σύνταγμα


    Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχέδιου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:30 στο ύψος της συμβολής της οδού Σταδίου με την οδό Εδουάρδου Λω ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που απάντησε με χρήση χημικών.

    Νέος γύρος επεισοδίων στο Σύνταγμα

    Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30, όταν οι διαδηλωτές που μετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έφτασαν στο Σύνταγμα.

    Εκεί, κάποιοι εξ αυτών πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Μάλιστα, σημειώθηκαν και συμπλοκές, από τις οποίες προέκυψαν 8 τραυματισμοί (6 άτομα φέρουν τραύματα στο κεφάλι και 2 στο χέρι). Στο σημείο, έφτασε και ασθενοφόρο για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

    Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική από τα χημικά, ενώ οι καταστηματάρχες έχουν κατεβάσει ρολά για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

    Διαβάστε επίσης:

    «Καλάθι της Σαρακοστής»: Σε ΦΕΚ η απόφαση – Όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνει

    Σε εξέλιξη πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

    Δένδιας: Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τη σκέψη μας για εθελοντική στράτευση των γυναικών



    ΣΧΟΛΙΑ